-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Seimas priėmė prezidentės veto ir paliko penkis VTEK narius

Seimas ketvirtadienį pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitei veto dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sudėties – joje liks penki nariai, o ne šeši, kaip anksčiau buvo nutaręs Seimas.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už tokį sprendimą balsavo 54, prieš buvo 11, susilaikė 25 Seimo nariai.

D.Grybauskaitė siūlymu nuspręsta nekeisti šiuo metu galiojančios VTEK sudarymo nuostatos, kad VTEK sudaro 5 nariai. Po vieną kandidatą į VTEK narius Seimui teiks Respublikos prezidentas, Seimo pirmininkas, ministras pirmininkas, Teisėjų taryba ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas.

Seimo pirmininkas VTEK nariu teiks skirti vieną iš Seimo frakcijų siūlomų kandidatų, ministras pirmininkas – vieną iš Vyriausybės siūlomų kandidatų, Teisėjų taryba – vieną iš Lietuvos teisininkų draugijos siūlomų kandidatų, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas – vieną iš šios asociacijos tarybos siūlomų kandidatų.

Atsižvelgiant į prezidentės siūlymą įstatyme įtvirtinta, kad VTEK narys yra Seimo skiriamas valstybės pareigūnas, jo kadencijos laikas – 5 metai. Tas pats asmuo VTEK nariu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Atsižvelgiant į prezidentės siūlymą įstatyme įtvirtinta, kad VTEK narys yra Seimo skiriamas valstybės pareigūnas, jo kadencijos laikas – 5 metai. Tas pats asmuo VTEK nariu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

2013 m. gruodžio 23 d. Seimo priimtose Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymo pataisose buvo siūloma nuo 5 iki 6 padidinti VTEK narių skaičių ir nustatyti, kad po vieną kandidatą į VTEK narius Seimui teikia Respublikos prezidentas, ministras pirmininkas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, o du kandidatus (iš Seimo frakcijų siūlomų kandidatų) į VTEK Seimui teikia seimo pirmininkas. Taip pat buvo numatyta, kad Seimo Pirmininkas iš 6 paskirtų VTEK narių vieną teikia Seimui Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius