Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 21

Seimas pritarė prezidentei – penkis kartus padidino baudas už ekonominius nusikaltimus

Seimas pritarė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktam grąžintam Baudžiamojo Kodekso pataisų projektui, kuriuo 5 kartus padidino baudų fiziniams asmenims dydžius.
Seimo salė
Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Priimtu teisės aktu įtvirtinta nuostata, kad už nesunkų nusikaltimą asmeniui būtų skiriama bauda iki 500 MGL (65 tūkst. litų) dydžio, už apysunkį nusikaltimą – iki 1000 MGL (130 tūkst. litų) dydžio, už sunkų nusikaltimą – iki 1500 MGL (195 tūkst. litų) dydžio.

„Džiaugiuosi, kad žymiai didesnės piniginės baudos padės realiai kovoti su korupcija, kontrabanda, PVM grobstymu ir kitais sunkiais ekonominiais nusikaltimais. Negalime leisti, kad nusikaltėliai lobtų ir pelnytųsi valstybės ir jos piliečių sąskaita. Bausmės dydis privalo atitikti nusikaltimo padarytą žalą“, – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, iki šiol baudos už ekonominius ir finansinius nusikaltimus buvo akivaizdžiai per menkos, daug mažesnės nei iš nelegalios ekonominės veiklos gaunamas pelnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius