-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 19

Seimas spręs, ar palikti dabartinę ligos pašalpų mokėjimo tvarką

Seimas apsisprendė skubos tvarka svarstyti siūlymą palikti galioti dabartinę ligos socialinio draudimo pašalpų mokėjimo tvarką.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Jei šiam siūlymui pritars Seimas ir Prezidentė, „Sodra“ ir toliau mokės 40 proc. atlyginimo dydžio ligos pašalpą už 3-7 ligos dienas, o ilgiau sergantiems, nuo 8 ligos dienos, bus mokama 80 proc. atlyginimo dydžio pašalpa. Kaip ir iki šiol, taip ir toliau už pirmąsias 2 ligos dienas darbdavys galės pasirinktinai mokėti nuo 80 iki 100 proc. darbuotojo atlygio sudarančią pašalpą, teigiama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

Šiuo metu už dvi pirmąsias laikinojo nedarbingumo kalendorines dienas moka darbdavys, tačiau tik tuo atveju, jei tos dienos sutampa su darbuotojo darbo grafiku. Už likusį ligos laiką mokama iš „Sodros“ biudžeto, o šios išlaidos finansuojamos darbdavio mokamomis socialinio draudimo įmokomis į minėtą biudžetą.

Kaip ir iki šiol, taip ir dabar sergančių vaikų slaugai ligos pašalpa už visą laiką bus mokama 85 proc. atlyginimo dydžio.

Taip pat, kaip ir iki šiol, ligos pašalpa po atleidimo iš darbo būtų mokama ne ilgiau kaip 5 kalendorines dienas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius