Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19

Seimas spręs, ar policijos generalinio komisaro skyrimą patikėti Vyriausybei, o ne prezidentei

Seimo narys, „Drąsos kelio“ atstovas Valdas Vasiliauskas parlamentui pristatė Policijos veiklos įstatymo pataisas, kuriomis siūloma keisti generalinio komisaro skyrimo tvarką.
Saulius Skvernelis
Dabartinis policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teikiamais pakeitimais siekiama nustatyti, kad policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro teikimu penkerių metų kadencijai skirtų ir atleistų Vyriausybė, o policijos generalinis komisaras būtų tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas Vyriausybei. Kaip tvirtinama dokumento aiškinamajame rašte, projektu yra siekiama geriau užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką šalyje, suteikti Vyriausybei papildomą instrumentą šioms funkcijoms vykdyti.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme yra įtvirtinta, kad policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas. Policijos generalinis komisaras yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas Respublikos prezidentui.

Po pristatymo už įstatymo pataisas balsavo 62 Seimo nariai, prieš – 14, susilaikė 9 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas Teisės ir teisėtvarkos bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetuose. Preliminari projekto svarstymo Seimo posėdyje data – lapkričio 19 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius