Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 19

Seimas spręs dėl socialines pašalpas girtaujantiems naikinančių pataisų

Seimas antradienį apsispręs, ar priimti svarstyti pataisas, kurios nuo liepos leistų girtaujantiems šalies gyventojams neskirti socialinės paramos ir nemokėti bedarbio pašalpų.
Alkoholizmas
Alkoholizmas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo bei Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pakeitimais nuo liepos girtaujantiems asmenims siūloma ne tik neskirti piniginės socialinės paramos ar nedarbo išmokos, bet ir nutraukti jau paskirtų išmokų mokėjimą, nustačius, kad jie girtauja.

Pataisos numato, kad tokios sankcijos būtų taikomos per du mėnesius iki kreipimosi dėl paramos dienos nustačius, kad vienas iš jos prašančios šeimos narių buvo neblaivus.

Pasak teisininkų, tikslas, kurį ketinama pasiekti šiomis pataisomis, galėtų būti pasiektas ir esamomis teisinio reguliavimo priemonėmis.

Pakeitimų autorius Ekonomikos komiteto vadovas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis BNS yra sakęs, kad tokiomis pataisomis siekiama išgryninti tą visuomenės asmenų grupę, kuriai piniginė socialinė parama iš tikrųjų yra reikalinga ir bus naudojama tikslingai pagal paskirtį.

Šias pataisas yra sukritikavęs parlamento Teisės departamentas, teigiantis, kad jas gali būti sunku įgyvendinti, nes neaišku, kas ir kokia tvarka turi konstatuoti faktą, kad socialinę paramą gaunantis žmogus buvo neblaivus.

Seimo teisininkai taip pat kelia klausimą, kodėl išskiriami tik asmenys, kuriems būtų nustatytas neblaivumas, nes piniginę paramą ir kompensacijas galimai ne pagal paskirtį galėtų naudoti ir kiti socialinę riziką patiriantys gyventojai, pavyzdžiui, piktnaudžiaujantys psichotropinėmis medžiagomis.

Be to, pasak teisininkų, tikslas, kurį ketinama pasiekti šiomis pataisomis, galėtų būti pasiektas ir esamomis teisinio reguliavimo priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius