-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Seimas spręs K.Glavecko likimą (atnaujinta 16.35 val.)

Seimas antradienį svarstys, ar Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas tinkamas toliau eiti komiteto vadovo pareigas.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Atitinkamo Seimo nutarimo svarstymas įtrauktas į antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Nušalinti K.Glavecką nuo pareigų reikalauja Seimo socialdemokratai – jie surinko 31 parlamentaro, remiančio parlamentaro atstatydinimą iš komiteto pirmininkų, parašus, leidžiančius Seime pradėti svarstyti nepasitikėjimą K.Glavecku.

Parlamentaras pirmadienį teigė, kad jaučiasi apkaltintas nepagrįstai.

„Nė vienas Seimo narys negali būti viršesnis negu Seimas. Seimas ir jo leidžiami įstatymai nenumato pamąstymų kanonizavimo ar suįstatyminimo ir dėl to jaučiuosi apkaltintas nepagrįstai. Seimo valia spręsti, ar liksiu vadovauti komitetui, tačiau ekonomikos profesoriumi išliksiu", – sakė pirmas 2008–2012 metų kadencijos parlamentaras, kuriam teks atlaikyti nepasitikėjimo procedūrą.

K.Glavecką atleisti iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų siūloma, nes jo, „kaip vieno svarbiausių komitetų pirmininko, dažni neapgalvoti ir neatsakingi pareiškimai žiniasklaidoje svarbiais finansiniais klausimais kelia sumaištį finansiniame sektoriuje“.

„Šie aukšto Seimo pareigūno pasakyti žodžiai pakenkė finansiniam pasitikėjimui Lietuvos valstybe ir jos įvaizdžiui“, – teigiama dokumente, kurį pasirašė daugiau nei penktadalis parlamentarų.

Pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną ar valstybės institucijos vadovą, kurį skiria Seimas, išskyrus Konstitucijoje numatytus apkaltos proceso atvejus, turi būti svarstomas, kai tai motyvuotu raštu pateikia Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių – 29 parlamentarai.

K.Glaveckas prieš dvi savaites pareiškė, kad dabar įvedant eurą, litai į eurus tikriausiai būtų keičiami kitokiu nei dabar santykiu.

Tačiau vėliau parlamentaras teigė buvęs neteisingai suprastas ir pareiškė, kad šiuo metu nei politinio, nei ekonominio būtinumo devalvuoti litą nėra.

Tačiau gandais, kad prieš dvi savaites savaitgalį turėjęs būti devalvuotas litas, patikėję šimtai žmonių savaitgalį užplūdo bankų skyrius, kur keitėsi litus į eurus ir kitą užsienio valiutą.

Liberalų sąjūdžio frakcija K.Glavecką įpareigojo ateityje susilaikyti nuo neapgalvotų pareiškimų.

Premjeras Andrius Kubilius yra pareiškęs, jog nemano, kad K.Glaveckas turėtų atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius