Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 23

Seimas svarsto sumažinti seimūnų amžiaus cenzą – į parlamentą kandidatuotų sulaukę 23 metų

Seimas svarstys, ar mažinti kandidatuosiančių į Seimą asmenų amžiaus cenzą. Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo pritarė Konstitucijos 56 straipsnio pakeitimo projektui, pagal kurį į Seimą galėtų kandidatuoti asmenys, sulaukę 23 metų.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vytautas Gapšys

Už amžiaus cenzo mažinimą balsavo 75 parlamentarai, prieš buvo 5, 15 susilaikė.

Konstitucijos pataisas pristatęs „darbietis“ Vytautas Gapšys sakė, kad pataisos paskatintų jaunimo įsitraukimą į politinį gyvenimą.

„Aš manau, kad šitos Konstitucijos pataisos paskatintų daugiau jaunų žmonių įsijungti į politinį gyvenimą, nebūtinai galbūt jie sukandidatuos į parlamentą, bet dalis iš jų turės tokia teise pasinaudoti“, – kalbėjo V.Gapšys.

Jis tikėjosi, kad šios pataisos bus priimtos iki 2016 metais vyksiančių Seimo rinkimų. Pasak V.Gapšio, iš rinkėjų negalima atimti teisės pasirinkti, ką jie norėtų matyti Seime. Parlamentaras teigė, jog pritartų ir amžiaus cenzo mažinimui iki 21-erių metų.

„Čia yra svarbiausi vis dėlto rinkėjai, jie priima galutinį sprendimą: 21-ių, 23-ių ar 88-ių metų žmonės jiems atstovaus. Bet atimti teisę iš rinkėjų pasirinkti, čia yra didžiausia blogybė. Mes skriaudžiame ne kažką kitą, net ne tuos kandidatus labiausiai skriaudžiame. Bet šitoje vietoje mes labiausiai nuskriaudžiame rinkėjus, kuriems nesuteikiame teisės pasirinkti ir išrinkti jaunesnį, jeigu jie turi tokią valią“, – sakė parlamentaras.

Šiuo metu į Seimą gali kandidatuoti asmenys nuo 25 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius