-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

Seimas svarstys galimybę bausti už lytinius santykius su jaunesniais nei 16 metų asmenimis

Seimas svarstys galimybę bausti už lytinius santykius su jaunesniais nei 16 metų asmenimis.
Anot D.Baranauskienės, į prostitucijos liūną dažniausiai patenka merginos iš alkoholikų, narkomanų šeimų, patyrusios prievartą vaikystėje ar paauglystėje.
Kojos / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Seimas

Ketvirtadienį po pateikimo Seimo nariai pritarė kelioms Baudžiamojo kodekso (BK) pataisoms, pagal kurias maksimali bausmės riba už lytinius santykius su jaunesniu negu 16 metų asmeniu numatoma iki 2-3 metų nelaisvės.

Siūloma, jog asmuo nuo 16 iki 18 metų už santykius su jaunesniu nei 16 metų asmeniu atsakytų tik tuo atveju, kai yra nukentėjusiojo asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas.

Dėl pataisų Seimas spręs, kai jos bus apsvarstytos parlamentiniuose komitetuose. Šiuo metu baudžiamoji atsakomybė gresia tik už neprievartinius lytinius santykius su jaunesniais nei 14 metų asmenimis.

Pataisomis siūloma griežtinti atsakomybę ir už tvirkinimą. Šiuo metu BK numato bausmę tik už mažamečio tvirkinimą, analogišką iki 2 metų laisvės atėmimo bausmę siūloma ir už jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimą.

Taip pat po pateikimo pritarta Civilinio kodekso nuostatai, kuria teismas išimtiniais atvejais galėtų leisti tuoktis ne jaunesniems kaip 16 metų asmenims.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius