Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 07

Seimas uždraudė upes nuomoti žvejų būreliams

Lietuvos upių nebebus galima nuomoti kaip žvejybos plotų. Tai numatyta ketvirtadienį Seimo priimtoje naujoje Mėgėjiškos žūklės įstatymo redakcijoje.
Smalsi žuvelė
Smalsi žuvelė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už ją balsavo 74 Seimo nariai, nė vieno nebuvo prieš, penki balsuodami susilaikė.

Parlamentarai į vandens telkinių, į kuriuos neišduodami leidimai naudoti žvejybos plotą, sąrašą įrašė upes.

„Manome, kad upių nuomoti nereikėtų (...) Dabar Nemunas išnuomotas įvairiems žvejų būreliams, visas Merkio ichtiologinis draustinis“, – sakė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas.

Kaip ir dabar, leidimai žvejybai nebus nuomojami valstybiniuose rezervatuose ir valstybinių parkų rezervatuose esantys vandens telkiniai, vertingų gamtinių kompleksų ir biologinės įvairovės išsaugojimo požiūriu, taip pat žuvų migracijai, nerštui, rekreacijai ypač svarbūs telkiniai.

Įstatyme numatyta, kad valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, į kuriuos išduoti leidimai naudoti žvejybos plotą, ir valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, į kuriuos neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą ir organizuota limituota žvejyba, žvejoti sumokėję 50 proc. mokesčio už mėgėjų žvejybos leidimą galės fiziniai asmenys nuo 14 iki 16 metų ir pensininkai.

Žvejoti nemokamai, be mėgėjų žvejybos leidimų, turės teisę asmenys iki 16 metų, valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir neįgalieji valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, kuriuose neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą ir neorganizuota limituota žvejyba, taip pat fiziniai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje – Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose.

Vaikai iki 14 metų ir neįgalieji taip pat turės nemokamą mėgėjiškos žvejybos teisę.

Dabar galiojantis teisės aktas numato, kad žvejoti nesumokėjus įmokos turi teisę asmenys iki 16 metų, asmenys, vyresni negu 62 metų, ir neįgalūs asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius