Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 18

Seime bus aptartas kultūros diplomatijos vaidmuo kuriant tvarią demokratiją Europoje

Seime penktadienį bus aptartas kultūros diplomatijos vaidmuo kuriant tvarią demokratiją Europoje.
 Seimo nariams įteikti Seimo nario pažymėjimai
Seimo rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarptautinę mokslinę konferenciją dėl kultūros diplomatijos rengia Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) kartu su Seimo Ateities komitetu ir Berlyno Kultūros diplomatijos akademija.

Organizatoriai pranešime pažymi, kad iš naujo permąstyti kultūros diplomatijos galimybes skatina Rusijos karas prieš Ukrainą, kuris keičia šiandienos tarptautinius ir kultūrinius santykius.

„Karas motyvuoja aptarti Vidurio ir Rytų Europos ar Europos Sąjungos kultūrinę internacionalizaciją, kas reiškia tarpusavio supratimo didinimą, naujų solidarumo tinklų radimąsi ir bendradarbiavimą plėtojant švelniąją galią“ , – sako filosofas, VDU profesorius Gintautas Mažeikis.

Anot profesoriaus, kultūros diplomatija suprantama ne tik kaip formalus kultūros atašė darbas, bet ir kaip įvairių organizuotų kultūros institutų veiklos, forumai ir pavienių menininkų iniciatyvos.

Konferencijoje dalyvaus kultūros atašė, ambasadoriai ir mokslininkai iš įvairių pasaulio šalių, tarp jų Europos kultūros parlamento generalinis sekretorius Karlas Erikas Normanas, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius, buvęs kultūros ministras ir Lietuvos ambasadorius prie UNESCO Arūnas Gelūnas, kiti atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius