Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 09

Seime bus atidaromas šeimos kambarys

Seime pirmadienį planuojama atidaryti šeimos kambarį, kuriame bus galima pamaitinti mažus vaikus, taip pat pasirūpinti jų tualetu.
Kūdikis ant rankų
Kūdikis ant rankų / Photos.com

Šeimos kambarys bus atidarytas parlamento 2-uose rūmuose, šalia stikliniame fojė esančių sanitarinių mazgų, dar iki patikros posto, tad į jį patekti nereikės leidimo į Seimą.

„Šis kambarys sumanytas taip, kad jame su mažais vaikais galėtų užeiti ne tik mamos, pažindyti kūdikio, bet taip pat ir tėčiai, kurie galės vaikui pakeisti sauskelnes. Tai bus visos šeimos kambarys“, – BNS sakė idėjos iniciatorė parlamentarė daugiavaikė mama Asta Baukutė.

Pasak parlamentarės, kadangi šeimos kambarys bus įrengtas visuomenei laisvai prieinamoje zonoje, jis bus patogus šalia Seimo organizuojamuose renginiuose apsilankiusiems tėvams su mažais vaikais.

„Šalia Seimo lauke būna nemažai renginių, ir šiame kambaryje galės laisvai apsilankyti juose dalyvaujančios šeimos“, – sakė Seimo narė.

Pasak Seimo kanclerio Jono Mileriaus, investicijos į šį kambarį buvo minimalios, nes patalpa jau buvo, reikėjo tik įrangos. „Tikrai ekspromtu nepasakysiu, kiek kainavo, bet tikrai nedaug, nes patalpa jau buvo, nereikėjo net sienos statyt, anksčiau ten, matyt, valytojos pasidėdavo daiktus, tai kambarėlis buvo, tik reikėjo minimaliai įrangos“, – BNS sakė kancleris.

Parlamentarės iniciatyvą parlamento rūmuose įrengti šeimos kambarį remia Prieraišiosios tėvystės centras, jos atstovės dalyvaus jį penktadienį pristatant Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius