Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

Seime – dar vienas siūlymas atidėti papildomus suvaržymus prekybai alkoholiu

Grupė „socialdarbiečių“ ir kitų Seimo valdančiosios koalicijos narių įregistravo įstatymo projektą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, kuriomis siūloma iki 2022-ųjų atidėti papildomus suvaržymus prekybai alkoholiu.
Parduotuvė
Parduotuvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip pat siūloma leisti pačioms savivaldybėms nuspręsti, ar draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais paplūdimiuose yra reikalingas, teigiama Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos pranešime.

„Mes manome, kad griežtindami alkoholio kontrolę iš esmės socialinių visuomenės problemų neišspręsime, bet nukentės verslas, atnešantis įplaukas į valstybės biudžetą, o ypač smulkusis kavinių verslas patirs realių nuostolių“, – pranešime sako „socialdarbiečių“ frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius.

„Įsigaliojus draudimui prekiauti alkoholiu kurortų kavinėse nukentės Lietuvos įvaizdis, neigiama įtaka pasijus turizmo srityje. Siūlome atsižvelgti ir į praktiką kitose užsienio šalyse. Bus sudėtinga sudominti verslą skelbiamais savivaldybių lauko kavinių konkursais“, – teigė jis.

Pagal įstatymus, kitais metais lauko kavinių, sezoninių prekybos vietų teisės prekiauti alkoholiu būtų apribotos – festivaliuose, viešuose renginiuose, mugėse būtų galima prekiauti tik silpnu iki 7,5 laipsnio stiprumo alkoholiu, o nemokamuose renginiuose turėtų būti įrengiamos specialios zonos prekybai alkoholiniais gėrimais.

Vasaros sezonu alkoholiu būtų draudžiama prekiauti kurortų lauko kavinėse, pliažuose, aikštėse.

Šią savaitę Seimas atmetė kelias iniciatyvas, skirtas sušvelninti alkoholio prekybos ribojimus.

Konservatorius Mykolas Majauskas siūlė prekybos ribojimus atidėti iki 2021-ųjų, mišrios Seimo narių grupės atstovė Aušrinė Armonaitė – jų atsisakyti apskritai, o „socialdarbietis“ Petras Čimbaras siūlė pailginti alkoholio prekybos laiką sekmadieniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius