-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Seime darbo metu liejosi alkoholis

Seimo valdančiosios daugumos atstovai antradienį per patį darbo dienos įkarštį kilnojo vyno ir brendžio taures, nepaisydami netgi savo pačių palaimintų draudimų vartoti alkoholį parlamente, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Brendis
Brendis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tuo metu, kai plenarinių posėdžių salėje buvo svarstoma premjero Andriaus Kubiliaus pateikta Vyriausybės veiklos ataskaita, daugelis politikų sugužėjo į Seimo restorano banketų salę. Čia svečius pakvietė Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas, „prisikėlėlis“ Vytautas Kurpuvesas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas.“ Šis politikos naujokas vakar šventė 31-ąjį gimtadienį. Mažiausiai porą valandų trukusi puota prasidėjo Seimo rytinio posėdžio metu, o baigėsi tik įsibėgėjus vakariniam, kai ataskaitą skaitė generalinis prokuroras Algimantas Valantinas. Iškilmingame pobūvyje dalyvavo būrys tautos išrinktųjų – kone visa Tautos prisikėlimo partijos frakcija, V.Kurpuveso vadovaujamo komiteto nariai. Tarp svečių buvo ir Seimo pirmininkas  A.Valinskas su žmona Ingrida. V.Kurpuvesui paveikslą padovanojo Artūras Zuokas.

Keliasdešimties politikų puotoje šmėkščiojo ir opozicija. Sukaktuvininką su didžiule gėlių puokšte pasveikino viena įtakingiausių socialdemokračių Milda Petrauskienė. „Prisikėlėlį“ pagerbė ir konservatorė Danutė Bekintienė.

V.Kurpuveso vaišių stalas buvo nukrautas įvairiais patiekalais, sultimis, gaiviaisiais gėrimais,  baltuoju ir raudonuoju vynu, taip pat brendžiu. Politikai nusispjovė į alkoholinių gėrimų vartojimo ir prekybos jais tvarką. Parlamento bufetuose ir restorane uždrausta pardavinėti bei vartoti alkoholį, išskyrus ypatingas progas – oficialius užsienio delegacijų priėmimus, banketus, furšetus. Alkoholio savo šventėms Seimo restorane gali nusipirkti ir politikai, tačiau tik ne parlamento darbo metu.

Po darbo metu surengtos puotos „Lietuvos ryto“ pakalbintas pagrindinis šventės kaltininkas tikino, jog pobūvio sąskaitą padengs iš savo pinigų, ir nesijautė kuo nors nusidėjęs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius