Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 22

Neringai Venckienei dėl posėdžių nelankymo gresia apkalta

Vos tik buvo panaikinta Neringos Venckienės neliečiamybė, jos Seime neliko nė kvapo. Pasak „Drąsos kelio“ pirmininko Jono Varkalos, N.Venckienė slepiasi nuo teisėsaugos, kuri su ja esą siekia susidoroti, praneša LNK „Žinios“.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Parašyta pirmiausia suėmimas, kaltinimų dar paketas pas poną prokurorą kišenėj. Manau, kad per mėnesį, kadangi teisėsauga dabar dirbs greit, nuteis ir į kalėjimą. O dar kartais ir kitoks scenarijus gali būti. Pavyzdžiui, izoliatoriuj Rusijoje nusižudo žmonės“, – kalbėjo J.Varkala.

Prokurorai N.Venckienei žada pateikti įtarimus, jeigu jos nepavyks rasti, pareigūnai smulkintis nežada.

Prokurorė Nina Raugienė, paklausta, ar žinoma N.Venckienės buvimo vieta, atsakė: „Na nelabai.“

„Įstatymas numato, kad jeigu įtariamasis slapstosi, tai gali būti paskelbta paieška. Jeigu siunčiamas šaukimas, o neatvyksta vieną kitą kartą, yra duodamas galima duoti pavedimą policijai nustatyti jos gyvenamąją vietą. Jeigu jau ir ta priemonė nepadeda, tai tada sprendžiama kitais klausimais – galimas atvesdinimas, jei policija nustatytų gyvenamąją vietą, per prievartą“, – kalbėjo prokurorė N.Raugienė.

N.Venckienės šalininkų tikinimu, parlamentarė slapstosi ne namuose.

„Nėra namuose, dirba, rengiasi. Natūralu, kad šitoj situacijoj reikia rengtis gynybai, kai Lietuvoj pasitiki tik 15 proc. teisėsauga, reikia rimtai ruoštis gynybai“, – sakė N.Venckienės šalininkas.

Praėjus dviems savaitėms po neliečiamybės panaikinimo, jokių žinių iš N. Venckienės negavo nei Seimo kanceliarija, nei Etikos komisija. Elektroninėje duomenų bazėje įrašų apie galimas jos ligas nėra.

Etikos komisijos pirmininkas Valentinas Stundys tikina, kad jeigu parlamentarė ir toliau be pateisinamos priežasties nelankys posėdžių, jai gali grėsti net apkalta.

„Logiškai suvokiame, kad Seimo nario pareiga dalyvauti posėdžiuose, dalyvauti visose Seimo nustatytose procedūrose. Bet kuriuo atveju nedalyvavimas posėdžiuose yra tam tikras Seimo nario pareigos nevykdymas. Kaip buvo Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko atvejais, yra kuriama speciali komisija, tada ji atlieka tyrimą arba gali pavesti Etikos komisijai“, – teigė V. Stundys.

Seimo statute be kita ko numatyta, kad be pateisinamos priežasties daugiau nei pusę iš anksto numatytų posėdžių, kuriuose numatytas įstatymų priėmimas, praleidusiam parlamentarui to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius