Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 21

Seime nelikus restorano – skundai eilėmis prie maisto: ne visi spėja pavalgyti

Nors anksčiau Seimo rūmuose buvo trys vietos, kur galima pavalgyti: restoranas, valgykla ir kavinė, dabar veikia tik pastaroji. Kai kurie parlamentarai kelia klausimą, ar vėl duris atvers restoranas, dirbęs iki COVID-19 pandemijos. Aiškinama, kad Seimo rūmuose likus tik vienai vietai, kur galima pavalgyti ar išgerti kavos, pietų metu susidaro didelės eilės, tad pertraukos užtenka ne visiems. Be to, pavalgyti Seime kainuoja pigiau nei daugumoje aplinkinių maitinimo įstaigų Vilniaus centre.
Kur greitai turės valgyti Seimo nariai, neaišku.
Seimo restoranas 2009 metais / „Scanpix“ nuotr.

Iškėlęs klausimą dėl Seimo restorano III rūmuose likimo parlamento vicepirmininkas Jonas Jarutis teigė atstovaujantis kolegoms, kurie kartais, ypač – susidūrę su eilėmis kavinėje, tuo pasidomi.

„Prieš pandemiją dirbo abi įstaigos. Kiek ten uždirbo, neuždirbo, aš nežinau, bet realiai būtų patogiau. Nes tas pietų laikotarpis būna paprastai trumpas – tai komitetai, dar kas nors, žmonės nori operatyviai pavalgyti. O kai viena valgykla dirba, pakankamai sudėtinga“, – komentavo jis.

Anot J.Jaručio, dabar Seimo kavinėje maisto galima nusipirkti ne tik laukiant ir užsisakant gyvoje eilėje, taip pat įrengtas savitarnos skyrius. Tačiau esmingai situacijos tai nekeičia.

Be to, esą gražiai įrengtos buvusio Seimo restorano patalpos stovi tuščios.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Jarutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Jarutis

Dėl to, ar reikėtų vėl atidaryti papildomą maitinimo tašką, politiko nuomone, Seimo kanceliarijos, skelbiančios patalpų nuomos ir paslaugų teikimo pirkimo konkursus, reikalas.

„Beveik tūkstantis darbuotojų turbūt parlamente, ir Seimo narių, ir svečių būna – toks skaičius žmonių, tad man tai kelia abejonių, kad neišgalėtų išsilaikyti dvi įstaigos. Gal ten nuomos mokestis per didelis, dar kažkas, tiesiog reikia pasižiūrėti“, – kalbėjo J.Jarutis.

Jis pats sakė kartais pietaujantis Seimo kavinėje.

„Dažniausiai lieku be pietų, nes tiesiog nespėjame. Tiesiog pamatai eilę... Dabar, kai padarė savitarną, tai pasirinkimas neypatingas, ką randi, tą pasiimi. Bet kai pamatai eilėje kitus žmones, tiesiog neturi tam laiko“, – aiškino Seimo vicepirmininkas.

Į netoliese Seimo rūmų esančias maitinimo įstaigas jis nelabai eina.

„Ir nėra vietų, ir nėra laiko dar kažkur eiti. Nesakau, kad nebūna, bet dažniausiai namie valgau“, – pasakojo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius