-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10

Seime – opozicijos siūlymai labiau remti gyventojus ir įmones

Seimas trečiadienį spręs, ar pradėti svarstyti „darbiečių“, socialdemokratų ir „valstiečių“ pataisas, kuriomis siūloma labiau remti nuo krizės nukentėjusius gyventojus ir įmones. Tačiau valdančiųjų atstovas abejoja, ar siūlymas bus priimtas.
Seimo plenariniame posėdyje A.Dulkio atsakymai į parlamentarų klausimus
Seimas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Valstiečiai“ siūlo nukentėjusioms įmonėms dar keturis mėnesius mokėti subsidijas, atšaukus darbuotojus iš prastovų: pirmus du mėnesius siūloma dengti 70 proc., o kitus du – 30 proc. darbuotojo algos. Subsidija negalėtų viršyti minimalios mėnesio algos (MMA) – 642 eurų.

Subsidijavimas būtų siejamas su įmonių įsipareigojimu išlaikyti darbo vietas.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko konservatorius Mindaugas Lingė sako, kad panašios rėmimo schemos buvo atsisakyta 2020 metų pabaigoje – jis abejoja, ar šios brangios subsidijos galėtų būti patvirtintos.

Pasak jo, padidinus subsidijas už prastovas nuo šių metų panaikintos „poprastovinės subsidijos“: „Jos buvo beprotiškai brangios“.

Tuo metu socialdemokratai siūlo savarankiškai dirbantiems gyventojams nuo balandžio padidinti išmoką 130 eurų – nuo 260 iki 390 eurų. „Darbiečiai“ siūlo ją prilyginti MMA, be to jie siūlo plėsti šią išmoką gaunančių žmonių ratą.

„Valstiečiai“ norėtų, kad išmokas gautų ir tie savarankiškai dirbę žmonės, kurie veiklą buvo išregistravę prieš karantiną, nors kitus reikalavimus ir atitiko.

Maksimali subsidija už prastovas per karantiną dabar siekia pusantros MMA – 963 eurus, be to, mokama 212 eurų darbo paieškos išmoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius