Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Seime prisiekė naujasis energetikos ministras Rokas Masiulis

Seime ketvirtadienį prisiekė energetikos ministras Rokas Masiulis, kuris iš karto pradėjo eiti pareigas. Iki šiol jis vadovavo suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą įgyvendinančiai įmonei „Klaipėdos nafta“.
Rokas Masiulis ir Loreta Graužinienė
Rokas Masiulis ir Loreta Graužinienė / BFL/Ingos Juodytės nuotr.
Temos: 2 Rokas Seimas

R.Masiulį energetikos ministru pirmadienį paskyrė prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi premjero Algirdo Butkevičiaus teikimą.

Nepartinį R.Masiulį į Energetikos ministerijos vadovus delegavo Darbo partija.

R.Masiulis šios savaitės pradžioje pabrėžė, kad pirmasis jo tikslas – kad SGD terminalas būtų baigtas laiku ir sklandžiai, nebūtų sukrėtimų. Be to, jo akiratyje bus ir kiti strateginiai energetikos projektai, tačiau apie juos daugiau kol kas jis nekomentuoja, nes teigia santis nepakankamai įsigilinęs.

Tiek prezidentė D.Grybauskaitė, tiek socialdemokratas A.Butkevičius ne kartą išreiškė pasitikėjimą R.Masiuliu. A.Butkevčius savaitės pradžioje tvirtino, kad R.Masiulis yra kompetentingas ir gerai išmano tarptautinę energetikos sistemą bei Lietuvoje įgyvendinamus energetikos projektus.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas Valdemaras Sarapinas teigė, kad R.Masiulio ir D.Grybauskaitės nepriklausomos ir stiprios valstybės energetikos vizija sutapo.

Tuo tarpu kritiškais pareiškimais dėl SGD terminalo pagarsėjęs Seimo narys Artūras Skardžius žiniasklaidai teigė nieko gero negalintis pasakyti ir apie naujai paskirtą energetikos ministrą.

45-erių ekonomistas, tarptautinių santykių ir politikos išsilavinimą turintis R.Masiulis „Klaipėdos naftai“ vadovauja nuo 2010 metų. Iki tol jis buvo dabar jau panaikintos energetikos bendrovės „Leo LT“ verslo vystymo direktorius ir valdybos narys, 14 metų jis dirbo įmonėse „Arthur Andersen“ ir „Ernst & Young“, kur vadovavo energetikos sektorių aptarnaujantiems padaliniams.

R.Masiulis Vilniaus universitete yra baigęs ekonomikos studijas, taip pat turi tarptautinių santykių ir politikos mokslų bakalauro laipsnį.

Energetikos ministro vieta liko tuščia, kai iš šių pareigų atleistas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas Jaroslavas Neverovičius. LLRA pasitraukė iš valdančiosios koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius