Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 02

Seime prisiekė naujasis kultūros ministras (atnaujinta 11.02 val.)

Penktadienį Seime priesaiką davė naujasis kultūros ministras Arūnas Gelūnas, šiame poste pakeitęs Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narį Remigijų Vilkaitį. Kaip jau rašyta, A.Gelūno kandidatūrą iškėlė TPP, kuri balandžio pabaigoje pareiškė nepasitikėjimą savo deleguotu kultūros ministru R.Vilkaičiu.
Kandidatas į kultūros ministrus Arūnas Gelūnas
Arūnas Gelūnas / BFL nuotr.
Temos: 1 Arūnas Gelūnas

Komanda beveik suformuota

Kaip davęs priesaiką Seime žurnalistams sakė naujasis kultūros ministras, jau faktiškai turi suformuotą komandą. „Komanda daugmaž yra suformuota. Neįvardysiu, kas ką darys, bet galiu įvardyti pavardes. Žmonės dar nėra priimti į darbą, aš tiesiog išvardysiu žmones, su kuriais yra kalbėta, kurie rimtai svarsto ir kurie veikiausiai prisidės“, – sakė A.Gelūnas.

Pasak jo, prie komandos turėtų prisidėti ilgametė Klaipėdos savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Nijolė Laužikienė, kurios kompetencija ir žmogiškos savybės A.Gelūnui nekelia abejonių. Taip pat  ilgametis ir, kaip sakė naujasis ministras, labai patyręs kultūros sferos darbuotojas Rolandas Kvietkauskas. „Jis dirbo valdant įvairioms partijoms, su įvairiais ministrais ir visur sugebėjo išlikti profesionalus. Kai VEKS programa buvo laikoma jau beveik sužlugdyta, jis perėmė VEKS biurą ir sėkmingai išvairavo iki galo. Tokie žmonės labai reikalingi“, – sakė A.Gelūnas.

Valstybės tarnybos ir viešųjų ryšių klausimais jam patars Džiuljeta Žiugždienė, ilgus metus dirbusi valstybės tarnyboje.

Komandoje – ir buvęs kandidatas į ministrus

Naujojo kultūros ministro komandoje turėtų būti ir keli muzikantai. Tai kompozitorius Mantautas Krukauskas. „Jis yra patyręs įvairių kultūros renginių organizuotojas, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jo patirtis organizuojant renginius ir dirbant su nevyriausybinėmis  organizacijomis taip pat bus labai vertinga“, – kalbėjo A.Gelūnas.

Pasak jo, prie komandos prisidės ir operos solistas Deividas Staponkus, kurio kandidatūrą pasiūlė TPP. Dar viena šios partijos kandidatūra į kultūros ministro komandą – Irmantas Melianas, jis patarinės ekonomikos klausimais.

Į kultūros ministro postą iš pradžių siūlytas partijos vadovas A.Valinskas, bet šalies vadovei Daliai Grybauskaitei pareiškus nepritarimą šiai kandidatūrai, premjeras Andrius Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.

Tuomet TPP pranešė į kultūros ministrus siūlanti operos solistą Deividą Staponkų, tačiau ir jo kandidatūra palaikymo nesulaukė.

Prezidentė D.Grybauskaitė A.Gelūno kandidatūrai į kultūros ministrus pritarė praėjusią savaitę, po susitikimo su juo. Šią savaitę D.Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl A.Gelūnos skyrimo kultūros ministru. 

Moka kelias kalbas

Kaip jau buvo skelbta spaudoje, A.Gelūnas baigė Vytauto Didžiojo universitetą, apsigynė filosofijos daktaro laipsnį. 1995–1997 m. studijavo Tokijo menų universitete Japonijoje, prieš tai Vilniaus dailės akademijoje įgijo dailininko grafiko diplomą.

A.Gelūnas dėstė Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 2004 m. jis yra Vilniaus dailės akademijos studijų prorektorius, taip pat Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 2008 m. – Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininkas.

Naujasis kultūros ministras moka rusų, anglų, prancūzų, lenkų ir japonų kalbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius