Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

Seime prisiekė trys nauji Konstitucinio Teismo teisėjai

Seimo plenariniame posėdyje ketvirtadienį prisiekė Konstitucinio Teismo teisėjai Vytautas Greičius, Danutė Jočienė ir Elvyra Baltutytė. Priesaikas priėmė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė. Prisiekę Konstitucinio Teismo teisėjai pasirašė vardinius priesaikos lapus, kurie bus saugomi Seimo kanceliarijoje.
Konstitucinis teismas
Konstitucinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos Konstitucija nustato, kad Konstitucinio Teismo teisėjai, prieš pradėdami eiti savo pareigas, privalo prisiekti būti ištikimi Lietuvos Respublikai ir Konstitucijai.

Seimas, atsižvelgdamas į Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus teikimus, V. Greičių, D. Jočienę ir E. Baltutytę Konstitucinio Teismo teisėjais devyneriems metams paskyrė kovo 13 d.

Jie pakeis 2005 metais paskirtus teisėjus: pirmininką Romualdą Kęstutį Urbaitį, teisėją Tomą Birmontienę ir Ramutę Ruškytę.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu.

Konstitucijoje nustatyta, kad Konstitucinio Teismo teisėjais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos piliečiai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius