Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 10

Seime rengiama konferencija apie smurtą prieš moteris ir vaikus, dalyvaus JT atstovė

Seime penktadienį vyks tarptautinė konferencija „Tarptautinės kovos dėl vaikų globos ir smurtas prieš moteris: kas veikia, kas ne, ir ką būtina keisti?“, joje dalyvaus ir Jungtinių Tautų specialioji pranešėja smurto prieš moteris ir mergaites klausimais Reem Alsalem (Rim Alsalem).
Vilniaus Nepriklausomybės aikštė
Vilniaus Nepriklausomybės aikštė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Konferencijoje taip pat dalyvaus Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Jos metu Jungtinių Tautų ekspertė R. Alsalem išsamiai pristatys birželį pasirodžiusią ataskaitą „Vaikų globa, smurtas prieš moteris ir vaikus“.

Pasak organizatorių, Lietuvos teismų, Valstybinė vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba bei moterų teises atstovaujančios organizacijos turės galimybę aptarti problemų aktualumą Lietuvai ir galimus teisinius, institucinius bei politinius sprendimus. Konferencijoje patirtimis taip pat dalinsis moterys, nukentėjusios nuo smurto artimoje aplinkoje bei susidūrusios su tarptautinės teisės dėl vaikų globos spragomis.

R. Alsalem yra parengusi ataskaitą „Vaikų globa, smurtas prieš moteris ir vaikus“. Ataskaitoje R. Alsalem, kartu su kitais nepriklausomų ekspertų, skirtų kovai su diskriminacija ir smurtu prieš moteris, platformos nariais, išreiškė susirūpinimą dėl įvairiose šalyse stebimos teismų tendencijos neatsižvelgti į smurto artimoje aplinkoje faktus, ypač moterų ir vaikų pareiškimus ir liudijimus, kai priimami sprendimai dėl vaikų globos.

Kaip skelbiama pranešime, ataskaitoje keliamas ir tarptautinės teisės atitikimas kovai su smurtu prieš moteris ir mergaites.

Atkreipiamas dėmesys, kad Konvencijoje dėl tarptautinio vaikų grobimo civilinių aspektų neminimas smurtas artimoje aplinkoje, nėra punktų apie smurtą patiriančių moterų, motinų apsaugą, todėl tai lemia nuo smurto bėgančių ir valstybių sienas kertančių motinų pažeidžiamumą tarptautinėse bylose, paverčiant jas „pagrobėjomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius