Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09

Seime renkami parašai dėl akademinės etikos kontrolieriaus atleidimo

Seimo narė liberalė Aušrinė Armonaitė pradėjo rinkti parlamentarų parašus dėl nepasitikėjimo akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi Vigilijumi Sadausku. Nepasitikėjimas inicijuojamas dėl V.Sadausko paskelbtos 1000 eurų premijos žmogui, kuris surinks informaciją ir parašys publikaciją apie žydų tautybės asmenis, žudžiusius ar prisidėjusius prie trėmimų, kankinimų.
Vigilijus Sadauskas
Vigilijus Sadauskas / Olgos Posaškovos / lrs.lt nuotr.

„Tai yra proaktyvus antisemitizmas, nes yra aiškiai suformuluota užduotis studentams ieškoti vienos tautybės žmonių, konkrečiai – žydų, įsitraukimo į žudynes ar trėmimų organizavimą, įrodymų. Tai nėra nei akademiška, nei etiška, nei žmoniška, ypač turint galvoje skaudžią Lietuvos žydų istoriją“, – teigia A.Armonaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Jos teigimu, tokiais savo pareiškimais V.Sadauskas diskredituoja valstybės pareigūno statusą ir Seimo instituciją, nes ji skiria akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių.

Anot Seimo narės, Lietuvos įstatymai draudžia kurstyti neapykantą tautiniu pagrindu, todėl ji inicijuoja Seimo narių kreipimąsi į Seimo pirmininką, prašydama atleisti šį valstybės pareigūną iš pareigų.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad akademinės etikos kontrolierius iš pareigų gali būti atleistas, kai nepasitikėjimą juo pareiškia daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

Penktadienį su V.Sadausku susitikęs parlamento vadovas Viktoras Pranckietis paragino jį trauktis iš pareigų, tačiau kontrolierius pareiškė to daryti neketinantis.

„Žmogus atsistatydina, jeigu yra padaręs ką nors neteisingo, neigiamo arba blogo. (...) Aš nemanau, kad esu įžeidęs, nuskriaudęs, sumenkinęs“, – kalbėjo V.Sadauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius