Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 16

Premjeras balsuotų už A.Skardžiaus nušalinimą nuo ekonomikos klausimų, o apkaltą vertintų „pagal sąžinę“

Seimui neskubant vertinti parlamentinio tyrimo dėl Artūro Skardžiaus veiklos, opozicija imasi priemonių socdemų atskalūno atitolinimui nuo energetikos klausimų. Premjeras šį siūlymą jau parėmė, bet apie apkaltą A.Skardžiui kalba kur kas aptakiau.
Saulius Skvernelis tvirtina, kad Artūro Skardžiaus veiklą tyrusios komisijos vadovo kvietimas į Vyriausybę su parlamentiniu tyrimu nesusijęs
Saulius Skvernelis apie apkaltą Artūrui Skardžiui kalba aptakiai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Valdantiesiems perstumdant kėdes Seimo komitetuose, konservatorius Mykolas Majauskas pasinaudojo proga ir pateikė savo pasiūlymą koreguoti šį procesą. M.Majauskas inicijuoja A.Skardžiaus pašalinimą iš Seimo Ekonomikos komiteto.

Vyriausybės vadovo atsakymas tilpo į vieną žodį: „Prieš“.

M.Majausko siūlymą parėmė konservatorių ir liberalų atstovai. Valdančiųjų parašų ant dokumento kol kas nėra. Vis dėlto vienas valdančiųjų lyderių jau leido suprasti, kad tokią iniciatyvą palaiko.

Ketvirtadienį, prasidedant Vyriausybės valandai, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teiravosi, kaip dėl tolesnio A.Skardžiaus buvimo Ekonomikos komitete balsuotų premjeras Saulius Skvernelis. Vyriausybės vadovo atsakymas tilpo į vieną žodį: „Prieš“.

Netrukus premjeras taip pat sulaukė klausimo, ar palaikytų apkaltą A.Skardžiui. Čia jis išsisuko su aptakesniu atsakymu, kad balsuotų „pagal sąžinę“.

Į klausimų tiradą čia įsijungė ir pats A.Skardžius. Jis užsipuolė kitą Ekonomikos komiteto narį – konservatorių Dainių Kreivį, turintį prekybos statybinėmis prekėmis verslą. Taip pat – ir G.Landsbergį, kurio žmona turi vaikų darželių tinklą. Esą premjeras turėtų pasisakyti ir dėl jų darbo Ekonomikos komitete.

S.Skvernelis atsakė su šypsena, pareikšdamas, kad balsuotų prieš D.Kreivio darbą Ekonomikos komitete, o G.Landsbergio nepalaikytų Švietimo komitete. Kiek rimtai, o kiek juokais atsakė premjeras – atviras klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius