Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 26

Seimo darbuotojos dešimtimis gimdo vaikus – parlamento darbas ima strigti

Dėl darbuotojų, išėjusių motinystės ir vaiko priežiūros atostogų, kai kuriuose parlamento kanceliarijos padaliniuose ėmė strigti darbai, rašo „Lietuvos žinios“.
Seimo rūmai
Seime ėmė trūkti darbuotojų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak dienraščio, iš 705 Seimo kanceliarijoje dirbančių moterų šiuo metu 19-ai suteiktos nėštumo atostogos, o 64 prižiūri savo mažamečius vaikus.

Dėl sumažėjusio darbuotojų skaičiaus ir padidėjusio darbo krūvio kai kuriuose departamentuose prasidėjus Seimo pavasario sesijai nebespėjama laiku atlikti užgriuvusių darbų.

„Seimo kanceliarijos struktūrinių padalinių dydis labai skirtingas, todėl mažame padalinyje ir vienai darbuotojai išėjus minėtų atostogų gali kilti daug rūpesčių, susijusių su darbo organizavimu“, – dienraščiui tvirtino Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Saulė Eglė Trembo. Pasak jos, jau ne sykį būta atvejų, kai dėl to viename ar kitame padalinyje tiesiog pritrūksta specialistų.

Labiausiai šiuo metu kenčia Seimo kanceliarijos Teisės departamentas. Trečdalis čia dirbančių moterų dabar yra išleistos minėtų atostogų.

„Mums tai sukelia išties daug problemų“, – prisipažino šio departamento vadovas Andrius Kabišaitis.

Jo teigimu, atostogaujančių moterų pareigas ir darbus perskirstyti likusiems teisininkams ne taip paprasta, o laikinai priimti pakaitinį darbuotoją – dar sunkiau.

„Juk tas žmogus turėtų ne tik atitikti visus keliamus aukštus tarnybos reikalavimus, bet ir sutikti įsidarbinti neapibrėžtam laikui, mat vadinamųjų dekretinių atostogų išėjusi moteris gali bet kada grįžti į darbą“, – aiškino A.Kabišaitis.

Įstatymas nenumato galimybės skelbti viešą pakaitinių darbuotojų konkursą, todėl tokių pagalbininkų, pasak A.Kabišaičio, atsiranda geriausiu atveju iš pažįstamų ir aplinkinių būrio. „Mūsų departamente šiuo metu yra tik keletas laikinai priimtų naujų darbuotojų. Bandome kiek įmanoma verstis savo pajėgomis“, – kalbėjo departamento vadovas.

Pasak kanceliarijos darbą kuruojančios Seimo vicepirmininkės Virginijos Baltraitienės, dėl susiklosčiusios situacijos net svarstyta, ar nereiktų steigti papildomų etatų.

Motinystės atostogų šiuo metu išėjusi ir net 41 politinio pasitikėjimo darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius