Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 07

Seime vyks diskusija dėl Tibeto ateities

Seime pirmadienį rengiama apskritojo stalo diskusija dėl Tibeto ateities.
Vilniaus Tibeto skvere minimas dešimtmečio gimtadienis
Tibeto vėliava / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Ji skirta ne tik teisininkams, politikams, bet ir visiems, kuriems svarbu, kokiame pasaulyje gyvename ir kaip dera spręsti tarptautines problemas“, – nurodoma parlamentinės ryšių su Tibetu grupės pranešime.

Renginyje dalyvaus Dalai Lamos atstovas Šiaurės Europai, Lenkijai ir Baltijos šalims Sonamas Tseringas Frasi, parlamentinės grupės pirmininkas konservatorius Andrius Navickas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė.

Diskusijoje „Tibetas – tarptautinis konfliktas, kurį būtina išspręsti“ pranešimus skaitys „Kreddha“ vykdomasis prezidentas, Dalai Lamos patarėjas teisės klausimais Michaelis van Waltas van Praagas ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas, buvęs Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Per daugelį šimtmečių Tibete mainėsi nepriklausomybės ir kinų valdymo laikotarpiai. Pekinas teigia 1951 metais „taikiai išvadavęs“ šį kalnuotą regioną, kur pradėjo vystyti pasenusią infrastruktūrą bei švietimo sistemas.

Tačiau daugelis tibetiečių išeivių kaltina centrinę vyriausybę religinėmis represijomis ir jų kultūros ardymu.

Tibeto budistų dvasinis lyderis tremtyje Dalai Lama ir jo sekėjai Dharamšaloje Indijos Himalajuose gyvena nuo 1959 metų, kai pabėgo iš Tibeto po nesėkmingo tibetiečių sukilimo prieš Kinijos valdymą.

Kinija nepripažįsta tibetiečių vyriausybės tremtyje ir jokiame dialoge su Dalai Lamos atstovais nedalyvavo nuo 2010 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius