Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09

Seimo Antikorupcijos komisija Vyriausybės prašys atšaukti įsakymus dėl FNTT vadovų atleidimo

Seimo Antikorupcijos komisija šeštadienį renkasi į posėdį, kuriame planuoja kreiptis į Vyriausybę, kad būtų atšaukti vidaus reikalų ministro liberalcentristo Raimundo Palaičio įsakymai iš darbo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas.
Buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius (dešinėje) ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas (kairėje)
Buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius (dešinėje) ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas (kairėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kreipsimės į Vyriausybę, kad atšauktų įsakymus, kuriais atleisti pareigūnai, darkart atkreipsime dėmesį į komisijos išvadas“, – BNS sakė Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Komisija praėjusią savaitę patvirtino išvadas, kuriomis reikalauja į darbą grąžinti buvusius FNTT vadovus, atstatydinti juos atleidusį ministrą R.Palaitį, atleisti generalinio prokuroro Dariaus Valio pavaduotoją Darių Raulušaitį.

Seimo Antikorupcijos komisijai patvirtinus tokias išvadas, premjeras konservatorius Andrius Kubilius šalies vadovei Daliai Grybauskaitei perdavė teikimą atleisti R.Palaitį.

Prezidentė paskelbė, kad sprendimą priims po susitikimo su ministrą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos lyderiu Algiu Čapliku bei pačiu ministru R.Palaičiu. LiCS nesutinka keisti ministro argumentuodama, jog atleisdamas FNTT vadovus jis pasielgė pagal įstatymus.

R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis informacijos apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko „Snoras“ nutekėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius