-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo Antikorupcijos komisijai svarstant A.Anušausko užuominas, J.Sabatauskas reikalauja atsakymų

Seimo Antikorupcijos komisijai trečiadienį susirinkus į uždarą posėdį, kuriame bus diskutuojama apie buvusio krašto apsaugos ministro užuominas dėl galimos korupcinės įtakos viešiesiems pirkimams, Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas primena, kodėl kreipėsi į komisiją ragindamas svarstyti šį klausimą, rašoma Lietuvos socialdemokratų partijos pranešime spaudai.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Arvydas Anušauskas, komentuodamas savo pasitraukimo priežastis, viešai nurodė, kad jam „teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime“.

Taigi, anot A.Anušausko, I.Šimonytės nepasitenkinimą galėjo lemti KAM įdiegta antikorupcijos valdysena bei ministro atsisakymas įtraukti kai kurias įmones į viešuosius pirkimus“, – komentuoja J.Sabatauskas.

Socialdemokratas paragino Seimo Antikorupcijos komisiją atlikti tyrimą, pažymėdamas, jog „pati Ministrė Pirmininkė ir įtakingi valdantiesiems priklausantys politikai teigė, kad pokyčiai reikalingi dėl būtinybės „judėti greičiau“. Kyla pagrįstas klausimas – kas yra laikoma greitesniu judėjimu? Galbūt – didesnis greitis vykdant viešuosius pirkimus, kuriuose nori dalyvauti suinteresuotos įmonės?“

J.Sabatauskas paragino nepalikti neatsakyto klausimo, „kas tai per asmenys ir ar jie veikė (veikia) su Seimo narių pagalba.“

Parlamentaras siūlė į Seimo komisijos posėdžius šiuo klausimu pakviesti patį A.Anušauską, taip pat Seimo narius, kurie kreipėsi ar teikė siūlymus KAM viešųjų pirkimų klausimais, jei A.Anušauskas įvardytų tokius parlamentarus, taip pat KAM, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Generalinės prokuratūros, Viešųjų pirkimų tarnybos, Valstybės kontrolės, nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė pareiškė, kad „A.Anušausko paskelbta informacija apie tai, kad buvo mėginama papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus ir tai, kad neįvardyti verslo subjektai darė poveikį Seimo nariams, – o šie galimai kišosi į KAM viešuosius pirkimus, – yra skandalinga.

Premjerė ir krašto apsaugos ministras turėtų nedelsiant paviešinti galimos korupcijos atvejus ir atsakyti į klausimus, kodėl šie incidentai buvo slepiami nuo visuomenės. Negali likti jokių neatsakytų klausimų – tai liečia mūsų piliečių pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius