Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Po „Go Planet Travel“ žlugimo Turizmo departamentas kaltinamas neefektyvia veikla

Šiuo metu įstatyme nustatyta Turizmo departamento funkcija – kontroliuoti kelionių organizatorių veiklą. Kaip paaiškėjo Seimo Audito komiteto posėdžio metu, departamento vykdoma kontrolė apsiriboja patikrinimu, ar kelionių organizatorius yra tinkamai apsidraudęs.
„Go Planet Travel“ interneto puslapis
„Go Planet Travel“ interneto puslapis

Komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės teigimu, „departamentas itin siaurai supranta jam priskirtą kontrolės funkciją, todėl tai galėjo būti viena iš priežasčių, kodėl nebuvo laiku užkirstas kelias tokiam įvykiui ir nukentėjo turistai“. Komitetas pasiūlė Valstybės kontrolei įvertinti, ar departamentas tinkamai vykdė įstatymu jam pavestą kontrolės funkciją.

Komitetas taip pat nusistebėjo, kodėl nuo lapkričio 1 d. įsigaliosiančioje Turizmo įstatymo redakcijoje iš viso nebeliko kontrolės funkcijos. Ją pakeitė „priežiūra“. J. Vaickienė mano, kad „institucija nesuvokė, kaip turi būti kontroliuojama turizmo subjektų veikla, todėl šią funkciją patogiai iš įstatymo išbraukė“.

Audito komitetas nepritaria tokiam pasirinkimui, todėl bus registruojama įstatymo pataisa, grąžinanti kontrolės funkciją Turizmo departamentui, o ši institucija bus įpareigota parengti subjektų rizikos vertinimo kriterijus ir kontrolės priemones.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius