-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo etikos komisija pradėjo tyrimą dėl J.Džiugelio išlaidų ataskaitų rengimui

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį bendru sutarimu nusprendė pradėti tyrimą dėl Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko konservatoriaus Justo Džiugelio išlaidų ataskaitos rengimui ir platinimui.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tyrimą komisija pradėjo paties J.Džiugelio prašymu, parlamentarui sulaukus kritikos dėl iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų lošimų verslo lobistui Mindaugui Ardišauskui sumokėjus 23 tūkst. eurų už Seimo nario ataskaitų rengimą.

Visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus apie parlamentaro M.Ardišauskui sumokėtas lėšas, parlamentaro ryšiai su lobistu pradėti nagrinėti ir interesų konflikto kontekste. Situaciją trečiadienį aiškinasi ir Seimo Antikorupcijos komisija.

Kilus abejonių dėl jo ryšių su lošimų verslu J.Džiugelis paskelbė su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūne Radvile Morkūnaite-Mikulėniene sutaręs, kad nevadovaus Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK).

Seimo statutas nenumato galimybės komiteto vadovui suspenduoti savo veiklos einant pareigas parlamente, o pats politikas, klausiamas, ar trauksis iš komiteto vadovų galutinai, tvirtino, jog „sprendimai turbūt ryškės pavasario sesijoje“

Naujienų portalo „15min“ pirmadienį paskelbtame interviu M.Ardišauskas patvirtino, kad konsultavo Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją tuo pat metu, kai teikė paslaugas parlamentarui.

Trejus metus komunikacijos klausimais J.Džiugelį konsultavęs M.Ardišauskas šių metų vasarį tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

J.Džiugelis yra teikęs pataisų dėl lošimo reguliavimo, su lošimais susijusius klausimus nagrinėjęs savo vadovaujamame komitete. Viena tokių pataisų siūloma leisti lošti tik nuo 21-erių. Dabar lošėjų amžiaus riba yra 18 metų, o kazino – 21-eri.

Kitomis pataisomis už neteisėtai organizuojamus azartinius lošimus ir raginimą lošti J.Džiugelis siūlo nuo 2024 metų liepos taikyti ne tik baudas, bet ir laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius