Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

Seimo etikos sargai tirs „prisikėlėlės“ A.Baukutės elgesį

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl parlamentarės Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narės Astos Baukutės elgesio.
Asta Baukutė prisipažino vagianti saldumynus.
A.Baukutė / LNK nuotr.

„Vakar priėmėme sprendimą, kad atliekame tyrimą dėl automobilio nuomos. Tą tyrimą pradėjome. Šiandien dar pasirodė informacija dėl automobilio taisymo ir melavimo. Tirsime ir šią informaciją“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas.  

Jis prognozavo, kad tyrimas bus atliktas per savaitę.

Anot A.Salamakino, tyrimą etikos sargai atlieka savo iniciatyva. „Seimo narys atsako pagal Etikos kodeksą, jeigu jis meluoja“, – teigė jis.

Pati A.Baukutė savo veiksmų nekomentuoja. Įtariama, kad ji galėjo meluoti ikiteisminį tyrimą dėl nuversto šviesoforo atliekančiam prokurorui. Jam parlamentarė pareiškė, kad jos nuomojamas visureigis „Toyota“ trečiadienį buvo Klaipėdoje, tuo metu pareigūnai jį rado jau taisomą vienose sostinės automobilių dirbtuvėse.

Seimo narys atsako pagal Etikos kodeksą, jeigu jis meluoja.
„Aš nekomentuosiu ne todėl, kad nenoriu komentuoti, o todėl, kad vienaip ar kitaip nedaryčiau įtakos tyrimui. Gerbdama jūsų darbą, pastangas, profesionalumą prašau nors truputėlį pagarbos mano jausmams ir mano šeimai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Baukutė.

Ji teigė pasitikinti instancijomis, kurios atlieka tyrimą.

Opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius mano, kad valdančiajai koalicijai priklausančios politikės elgesį reikėtų įvertinti parlamento mastu.

„Kitą savaitę frakcijoje svarstysime šį klausimą ir priimsime sprendimą, – BNS sakė socialdemokratas. – Yra du keliai: kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją arba, jeigu frakcija gautų medžiagos, įrodančios, kad Seimo narė melavo ir slėpė nusikaltimą, tada jau galima kalbėti apie apkaltos procedūrą.“

Tuo metu didžiausios valdančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) seniūnas Jurgis Razma linkęs nesikišti.

„A.Baukutė nėra mūsų frakcijos narė, tad aš nekomentuoju. Aš turiu 46 Seimo narius savo frakcijoje ir esu linkęs rūpintis jų reikalais“, – BNS sakė jis.

Aš tikrai neseku, ką ponia Baukutė kiekvieną dieną naujo jums pateikia, tikrai neturiu galimybės sekti ir reaguoti.
Konservatorius tvirtino nesidomįs A.Baukutės veikla.

„Aš tikrai neseku, ką ponia Baukutė kiekvieną dieną naujo jums pateikia, tikrai neturiu galimybės sekti ir reaguoti. Aš esu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas, bet ne „Ąžuolo" frakcijos seniūnas“, – pareiškė J.Razma.

TPP vadas buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, paprašytas įvertinti bendražygės elgesį, tylėdamas praėjo pro žurnalistus.

Įtariama, kad Seimo narės vyras Kęstutis Rupulevičius galėjo vairuoti automobilį, kuris praėjusią savaitę Vilniuje dieną sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino. K.Rupulevičius duoti parodymus apie eismo įvykį atsisako. Jis pareigūnams neparodė ir automobilio.

Trečiadienį mašina rasta remontuojama vienose Vilniaus dirbtuvėse. Dirbtuvių darbuotojai pasakojo, kad visureigis „Toyota“ remontuoti atvežtas prieš keletą dienų. Sutvarkyti daužtą mašinos buferį ir išdaužtą lempą atvežė ne pats K.Rupulevičius, o meistras, taip pat užsiimantis remontu.

Pareigūnai automobilį iš dirbtuvių paėmė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Pasak prokuroro, taip nuspręsta atsižvelgus į publikacijas spaudoje, kad K.Rupulevičius vairavo per savo 49-ąjį gimtadienį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius