Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Seimo etikos sargas biurą nuomojasi iš partijos, kuriai vadovavo

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys, „tvarkietis“ Egidijus Klumbys už parlamentinei veiklai skirtas lėšas savo biurui patalpas nuomojasi iš partijos, kuriai anksčiau vadovavo.
Egidijus Klumbys
Egidijus Klumbys / „Scanpix“ nuotr.

Etikos ir procedūrų komisija dėl to ketina atlikti tyrimą.

Parlamentaras nurodo turįs du biurus: vieną – Kretingoje, kitą – Kaune, Laisvės alėjoje, rašo „Lietuvos rytas“.

Laikinojoje sostinėje E.Klumbys glaudžiasi Tautos pažangos partijos, kuriai priklausė nuo 1994 metų iki 2007-ųjų pabaigos, būstinėje.

E.Klumbys – ne vienintelis Etikos ir procedūrų komisijos narys, kurio parlamentinei veiklai skirtos lėšos nusėdo partijų kišenėse.Trečiąjį metų ketvirtį negausios partijos sąskaitą E.Klumbys papildė 500 litų. Tiesa, politikas nurodė, kad iš partijos nuomojasi ne patalpas, bet kompiuterinę techniką ir biuro įrangą.

Per ankstesnius ketvirčius E.Klumbio biuro nuoma mokesčių mokėtojams atsiėjo dvigubai daugiau. Kaip paaiškino „tvarkietis“, pastarąjį ketvirtį jam pritrūko Seimo skiriamų lėšų padengti visas biuro nuomos išlaidas, tad esą dalį teko sumokėti iš savo kišenės.

Dėl to, kad už mokesčių mokėtojų pinigus patalpas nuomojasi iš partijos, su kuria iki šiol palaiko glaudžius ryšius, etikos sargas konflikto neįžvelgė.

„Priešingai, matau tik privalumą. Dėl to man pavyko pigiau išsinuomoti patalpas“, – tvirtino jis.

E.Klumbys – ne vienintelis Etikos ir procedūrų komisijos narys, kurio parlamentinei veiklai skirtos lėšos nusėdo partijų kišenėse.

Konservatorius Julius Dautartas už šiuos pinigus remontavo partijos Panevėžio skyriaus patalpas. Per pirmąjį ketvirtį šioms patalpoms gražinti etikos sargas išleido 6 tūkst. litų. Nepaisydamas abejonių dėl šių išlaidų pagrįstumo, dar tūkstantį litų partijos būstinės remontui J.Dautartas skyrė ir antrąjį ketvirtį.

Kitas konservatorius Jonas Šimėnas, vadovaujantis Seimo Aplinkos apsaugos komitetui, apie 7 tūkst. litų investavo į Tėvynės sąjungos patalpų Šakiuose remontą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigia, kad parlamentinei veiklai skiriami pinigai negali būti naudojami partinei veiklai, ir žada, jog bus atliekamas tyrimas.

„Tai turi būti atskirta. Žmonėms neturi kilti įtarimų, kad mokesčių mokėtojų pinigais gali būti finansuojama kokia nors politinė partija. Be to, nežinia, ar partija gali užsiimti komercine veikla, t. y. nuomoti patalpas. Todėl, manau, komisijai teks atlikti tyrimą ir atsakyti į šiuos klausimus“, – sakė A.Salamakinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius