-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 09

Seimo ir PLB komisija susitiko su Latvijos lietuviais

Antradienį Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija susitiko su Latvijos regionų lietuvių bendruomenių vadovais, lankėsi Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje, Bauskėje diskutavo su Bauskės regiono lietuviais, rašoma pranešime.
Seimo ir PLB komisija susitiko su Latvijos lietuviais
Seimo ir PLB komisija susitiko su Latvijos lietuviais / Seimo kanceliarijos nuotr.

Daugpilyje, Jelgavoje, Liepojoje, Valmieroje, Duobelėje ir kituose Latvijos regionuose gyvenantys lietuviai susibūrę į lietuvių kultūros draugijas, meno kolektyvus nuoširdžiai puoselėja gimtąją kalbą ir tautines tradicijas. Visų šių regionų lietuviai apsijungę į gausią Latvijos lietuvių bendruomenę, kuriai vadovauja Rygos lietuvių vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ir Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) vicepirmininkas Rolandas Žalnierius. Aktyvus jaunas žmogus kuria mokykloje esantį Latvijos lietuvių bendruomenės muziejų, vadovauja senjorų tautinių šokių kolektyvui „Bijūnas“ ir jaunimo šokių kolektyvui „Saulė“, skiepija pagarbą broliškai latvių tautai.

Rygos lietuvių vidurinė mokykla, patekusi į pirmąjį Latvijos vidurinių mokyklų dešimtuką, pagal geriausiai išlaikiusiųjų brandos egzaminus, tikrai turi kuo didžiuotis. Visi moksleiviai, kurių čia mokosi beveik 400, kalba lietuviškai, tampa lietuvių kalbos olimpiadų Lietuvoje laureatais. Mokykloje vyrauja puiki atmosfera, išgyvendinta patyčių problema.

Susitikime su komisijos ir PLB valdybos nariais dalyvavęs lietuvių kilmės buvęs Latvijos parlamento vicepirmininkas ir už Latvijos nepriklausomybę kovojęs Romualdas Ražukas ir šios mokyklos įkūrėja bei ilgametė direktorė Aldona Treija dalijosi prisiminimais apie nueitą kelią kuriant šią mokyklą, vadinamą lietuvybės sala ar antrąja Lietuvos ambasada kaimyninės šalies sostinėje.

Komisijos pirmininkas ir buvęs Lietuvos ambasadorius Latvijos Respublikoje Antanas Vinkus komisijos vardu pagerbė Latvijos lietuvių bendruomenių pirmininkus, mokyklos vadovus, geriausius moksleivius, įteikdamas padėkos raštus ir trispalves tautines vėliavas Pasaulio lietuvių metų proga.

Bauskėje delegacija susitiko su Bauskės savivaldybės meru Arnoldu Jatnieku, Bauskės krašto lietuvių bendruomene, aptarė tolesnes bendradarbiavimo veiklas. Komisijos pirmininkas A.Vinkus ir PLB valdybos pirmininkė Dalia Henke padėkojo labiausiai nusipelniusiems bendruomenės nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius