2023 02 18

Seimo kanceliarija imasi Nepriklausomybės aikštės remonto, žada atkurti fontaną

Seimo kanceliarija planuoja tvarkyti Nepriklausomybės aikštę ir kitas parlamento rūmų prieigas, ketinama atkurti daugiau nei dešimtmetį neveikiantį fontaną.
Nepriklausomybės aikštė
Nepriklausomybės aikštė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Šiuo metu paskelbtas teritorijos apie Seimo rūmus ir fontano sutvarkymo darbų projektinių pasiūlymų konkursas.

Jų laukiama iki vasario 28 dienos.

„Viskas prasidėjo nuo realaus poreikio, nes aikštė tikrai apverktinos būklės, nekalbant apie fontaną, kuris ilgus metus neveikia. Dabar fontano baseinas paverstas pieva“, – BNS sakė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

„Problema ta, kad nebelabai tvarkoma nei aikštė, nei fontanas. Lupasi plytelės, trinkelės byra, lenda armatūra, žmonės gali užkliūti, laiptai – avarinės būklės kai kurie, todėl yra poreikis remontuoti“, – teigė jis.

Anot politiko, galimybė imtis tvarkyti parlamento rūmų prieigas atsirado, kai Vilniaus miesto savivaldybė sutiko perduoti Nepriklausomybės aikštę Seimo kanceliarijos žinion.

„Supratome, kad Seimui reikia susigrąžinti aikštę, kad teisiškai ši teritorija priklausytų jam, nes kol priklausė savivaldybei, ji kažkaip nerado ar lėšų, ar entuziazmo jos tvarkyti ilgus metus, nors būdavo visada prašoma. Mes šitą etapą įveikėme, teisiškai aikštė grąžinta Seimui. Tai atrišo mums rankas tvarkyti toliau“, – sakė P.Saudargas.

Anot jo, ypatingų naujovių tvarkymo projekte negali būti, nes ir rūmai, ir Nepriklausomybės aikštė įrašyti į kultūros vertybių registrą.

„Taip ir suformuluotas konkursas – iš esmės atkurti buvusią situaciją. Iš esmės tai yra remontas“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Parlamento rūmų teritorijų tvarkymą planuojama derinti su tunelio, esančio po aikšte, remontu.

Be to, bus atsižvelgta į Vadovybės apsaugos tarnybos prašymą sustiprinti rūmų fizinę apsaugą, metaliniais stulpais užtveriant privažiavimą prie Seimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius