Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Seimo kanceliarija rezervų taupyti rado tik mažindama prenumeratą ir išlaidas telefonui

Kitų metų Seimo ir jo kanceliarijos išlaidos vidutiniškai turėtų mažėti 42 proc., palyginti su šių metų sausį numatytu jos biudžetu. Pagal Finansų ministerijos ir Vyriausybės parengtą biudžeto projektą Seimo valdyba resursų taupyti rado tik mažindama periodinių leidinių prenumeratą ir išlaidas pokalbiams telefonu.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

„Pasirodo, kad Seimo kanceliarijoje taip viskas apkarpyta, kad praktiškai nebėra kur“, – trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė parlamento vadovė konservatorė Irena Degutienė.

Seimo valdybos nariai trečiadienį svarstė kitų metų parlamento biudžeto projektą ir ieškojo resursų, kur dar būtų galima sutaupyti.

Anot I.Degutienės, Finansų ministerija Seimo kanceliarijos kai kurias išlaidas apkarpė net iki 80 proc. „Pavyzdžiui, reprezentacinės išlaidos jau sumažintos 77 proc., visos komandiruotės – 78 proc. 2009 metais Seimo kanceliarijos darbuotojų komandiruotėms buvo skirta 1,36 mln. litų, o 2010 metams komandiruotėms esame numatę 232 tūkst. litų, – vardijo Seimo pirmininkė. – Kai gavome tokią išklotinę, kiek jau sumažinti, ir kai parodžiau ministrui pirmininkui, jis buvo labai nustebęs.“

Iš Seimo Finansų departamento parengtos lentelės matyti, kad, palyginti su šių metų sausiu, kitąmet parlamento kanceliarijos darbuotojų atlygimų fondas mažėja beveik 7 mln. litų, kitos išlaidos – 22 mln. litų, arba 71 proc.

Šildymui Seimas 2010 metais planuoja išleisti 60 proc. mažiau, elektros energijai – 55 proc., ryšių paslaugoms – 70 proc., transportui išlaikyti – 67 proc. ir pan.

Pačių parlamentarų darbo užmokesčio fondas, palyginti su 2009 m. sausio pradžia, kitąmet turėtų būti mažesnis 11 mln. litų, parlamentinei veiklai skirtos lėšos – 3,8 mln. litų, tautos išrinktųjų komandiruotėms – 1 mln. litų.

2005 metais gyvenome kaip rojuje, palyginti su dabar, – sakė I.Degutienė.Iš viso pagal biudžeto projektą kitąmet parlamentas ir jo kanceliarija turėtų išsiversti su 72 mln. litų.

„Nepaisydami to nusprendėme, kad mažinsime prenumeratą. Dabar kiekvienas komitetas, kiekviena frakcija prenumeruoja, tačiau juk yra Seimo skaitykla, turime internetinius (leidinių – BNS) variantus. Dabar kiek yra, tikrai tokie kiekiai nereikalingi“, – trečiadienį sakė I.Degutienė.

Anot jos, dar viena pozicija, kur galima mažinti – telefoniniai pokalbiai. „Geriau žiūrėti į akis ir šnekėtis, o ne rašyti žinutes ir skambinti“, – juokavo Seimo pirmininkė.

Ji taip pat vylėsi, kad ketvirtadienį parlamentarai priims jos pasiūlytas Seimo statuto pataisas ir dar kartą sumažins parlamentinei veiklai skirtas išlaidas, reprezentacines lėšas bei atsisakys dalies padėjėjų.

„Daugiau jau susiveržti parlamentinės institucijos veiklai daugiau jau nebėra galimybės“, – sakė I.Degutienė.

Jos teigimu, pagal kitų metų parengtą biudžeto projektą Seimas grįžo toliau nei 2005 metus.  „2005 metais gyvenome kaip rojuje, palyginti su dabar“, – tvirtino I.Degutienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius