Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 23

Seimo kanclerio posto netekęs Gintautas Vilkelis prašo algos už visą priverstinės pravaikštos laikotarpį ir dar 160 000 litų kompensacijos

Teismas pradėjo nagrinėti iš pareigų atleisto Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio bylą.
Gintautas Vilkelis
Gintautas Vilkelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti 2013-03-06 nutartimi atnaujintą  administracinę bylą pagal Gintauto Vilkelio skundą LR Seimui ir LR Seimo kanceliarijai bei Lietuvos valstybei, atstovaujamai LR Seimo kanceliarijos, dėl 2009-05-28 Seimo nutarimo atleisti jį iš LR Seimo kanclerio pareigų pripažinimo neteisėtu, įpareigojimo atlikti veiksmus bei turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

G.Vilkelis prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo pripažinti jo atleidimą iš LR Seimo kanclerio pareigų pagal Seimo 2009-04-28 nutarimą neteisėtu; grąžinti jį į buvusias pareigas, priteisti vidutinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš pareigų dienos iki teismo sprendimo įsigaliojimo dienos bei turtinės (3 587 Lt) ir neturtinės (160 tūkst. Lt) žalos atlyginimą.

Pareiškėjas mano, kad negalėjo būti atleistas iš Seimo kanclerio pareigų kaip politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu priimtas įstaigos vadovas, nes ši pareigybė nėra politinio (asmeninio) pasitikėjimo. Pasak G.Vilkelio, Seimas, priimdamas nutarimą, nesilaikė valstybės tarnybos teisinius santykius reglamentuojančių teisės normų, todėl mano, kad jis turėtų būti panaikintas kaip nepagrįstas ir neteisėtas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija 2009-10-09 nutartimi buvo sustabdžiusi administracinės bylos nagrinėjimą ir kreipėsi į LR Konstitucinį Teismą su prašymu ištirti, ar Seimo 2009-04-28 nutarimas „Dėl G.Vilkelio atleidimo iš Seimo kanclerio pareigų“ neprieštarauja Konstitucijos 75 str., Valstybės tarnybos įstatymo nuostatoms bei Seimo statuto normoms, konstituciniam teisinės valstybės principui. Konstitucinis Teismas, išnagrinėjęs šį VAAT prašymą, 2013-02-20 paskelbė nutarimą, kuriame konstatuojama, kad LR Seimo 2009-04-28 nutarimas, kuriuo iš LR Seimo kanclerio pareigų buvo atleistas G.Vilkelis, pagal priėmimo tvarką prieštarauja LR Konstitucijai ir LR Seimo statutui.  

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs birželio 7 d., rašoma Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius