Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Seimo komisija eksministrui Raimundui Palaičiui grasina bauda, jei neatvyks liudyti

Parlamentinį tyrimą atliekanti Seimo komisija ir komitetas grasina bauda buvusiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui, jeigu šis dar kartą neatvyks liudyti.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„R.Palaitis buvo kviestas ir raštu, ir žodžiu, tačiau nurodo įvairias priežastis, bet man susidaro įspūdis, kad jis vengia atvykti. Baigę posėdį mes kalbėjome, kad jo liudijimai yra svarbūs, reikalingi ir kad išsiųsime jam raštu kvietimą. Ir jeigu neatvyks, tas jo vengimas gali sukelti teisines pasekmes. Gali būti bauda skiriama už vengimą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas.

R.Palaitį ketinta apklausti trečiadienį, bet jis Seime nepasirodė. Jo sprendimu iš pareigų buvo atleisti Finansinių  nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas. Vėliau teismai šiuos atleidimus pripažino neteisėtais.

R.Palaitis buvo kviestas ir raštu, ir žodžiu, tačiau nurodo įvairias priežastis, bet man susidaro įspūdis, kad jis vengia atvykti.

Trečiadienį liudijimus apie banką „Snorą“, FNTT vadovų atleidimą pateikė buvęs vidaus reikalų viceministras Mindaugas Ladiga, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas bei buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnas, dabartinis parlamentaras Povilas Urbšys.

„Šiandien toliau narpliojome V.Gailiaus ir V.Giržado atleidimo istoriją. Labai įdomūs liudijimai buvo mūsų kolegos Povilo Urbšio. Kai prasidėjo ta istorija, jis kreipėsi į specialiąsias tarnybas, pranešdamas tam tikrą informaciją, kad galbūt visą tyrimą neteisingu keliu pasuko, kad jo informacija, tiesa, nevisiškai patikrinta, rodė, jog reikia plėsti įtariamųjų ratą. Jis aiškina, kad nebuvo išgirstas, net nebuvo aiškiai atsakyta, kodėl nebuvo pritarta jo iškelta versijai“, – sakė A.Paulauskas.

V.Vasiliauskas paaiškino, kad informacija apie banką „Snoras“ prokuratūrai buvo pateikta neįslaptinta, nes to prašė patys prokurorai, kad jiems būtų paprasčiau dirbti.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas su Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija atlieka parlamentinį tyrimą dėl galimos neteisėtos įtakos teisėsaugai ir Valstybės saugumo departamentui (VSD).

Pagal tyrimui suformuluotus klausimus, komitetas ir komisija turi prisiminti FNTT vadovų atleidimo atvejį, gilintis į banko „Snoras“ nacionalizavimo peripetijas, Gardine žuvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno išsiuntimo į Baltarusiją aplinkybes ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius