-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 30

Seimo komisija siūlo leisti avariją padariusį Rytą Kupčinską traukti baudžiamojon atsakomybėn

Seimo laikinoji komisija siūlo parlamentui panaikinti vasarą perėjoje dviratininkę partrenkusio Seimo nario konservatoriaus Ryto Kupčinsko teisinį imunitetą.
Rytas Kupčinskas
Rytas Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Trečiadienį septyniais balsais prieš vieną komisijoje patvirtintas rezoliucijos projektas dėl sutikimo leisti R.Kupčinską patraukti baudžiamojon atsakomybėn, BNS patvirtino komisijos pirmininkas konservatorius Kęstutis Masiulis.

Panaikinti R.Kupčinsko teisinę neliečiamybę prašė pats avariją padaręs parlamentaras. „Apgailestauju dėl birželio 16 dienos autoįvykio, kurio metu nukentėjo dviratininkė. Suprantu savo atsakomybę ir tikiuosi, kad tyrimas bus atliktas objektyviai, nesudarant tam jokių kliūčių“, – yra sakęs R.Kupčinskas.

Generalinis prokuroras Darius Valys dėl R.Kupčinsko neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipėsi praėjusią savaitę. Pasak prokuratūros, dviratininkę automobiliu partrenkusį R.Kupčinską norima apklausti ir jam pateikti įtarimus.

Konstitucija numato, kad be Seimo nutikimo parlamentaras negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kaip kitaip suvaržoma jo laisvė.

Pagal Seimo statutą, išklausius generalinio prokuroro pranešimą Seimas sudaro laikinąją komisiją, kuri teikia rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą. Jei siūloma panaikinti parlamentaro neliečiamybę, kad būtų priimta, už tokią rezoliuciją turi balsuoti daugiau kaip pusė Seimo narių.

Birželio 16 dieną R. Kupčinskas Vilniuje, Gedimino prospekto ir Gynėjų gatvės sankryžoje, automobiliu partrenkė dviračiu per pėsčiųjų perėją važiavusią merginą, kuriai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Už tai Seimo nariui pareigūnai nori pritaikyti ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę.

Anot prokuratūros, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius