Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komisija siūlo panaikinti R.Žemaitaičio teisinę neliečiamybę

Seimo komisija siūlo parlamentui panaikinti parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinę neliečiamybę dėl antisemitinių pasisakymų, balsavimas šiuo klausimu planuojamas trečiadienį.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Remigijus Žemaitaitis
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Remigijus Žemaitaitis

Antradienį aštuoni posėdyje dalyvavę komisijos nariai vienbalsiai nutarė Seimui teikti nutarimo projektą, kuriuo parlamentas tenkintų generalinės prokurorės Nidos Grunskienės prašymą leisti patraukti parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn.

Anksčiau ryte surengtame komisijos posėdyje Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Justas Laucius teigė, kad pakanka duomenų patraukti R.Žemaitaitį baudžiamojon atsakomybėn dėl viešo tyčiojimosi, žmonių grupės niekinimo ir neapykantos skatinimo prieš žydų tautybės žmones.

Pats R.Žemaitaitis antradienį Seimo komisijos posėdyje nedalyvavo.

Generalinė prokurorė N. Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimą prašydama panaikinti parlamentaro R.Žemaitaičio teisinę neliečiamybę pernai gegužę pradėtame ikiteisminiame tyrime.

Anksčiau R.Žemaitaitis buvo apklaustas kaip liudytojas, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką, tačiau patraukti baudžiamojon atsakomybėn jį galima tik Seimui davus leidimą.

R.Žemaitaitis savo teisinės neliečiamybės klausimą sieja su dalyvavimu artėjančiuose prezidento rinkimuose ir kartoja nemanantis, kad jo pasisakymai kursto neapykantą.

R.Žemaitaitis praėjusių metų gegužės 8-ą, birželio 13-ą, birželio 14-ą ir birželio 15-ą dienomis socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė tekstus, kuriuose galimai viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą prieš žydų tautybės žmonių grupę.

Dėl tų pačių įrašų tinkle „Facebook“ R.Žemaitaičiui pradėta ir apkaltos procedūra. Konstitucinis Teismas pernai gruodį priėmė nagrinėti Seimo kreipimąsi dėl galimo priesaikos sulaužymo ir šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo.

Jeigu KT konstatuotų, kad Seimo narys pažeidė Konstituciją, parlamentas turėtų balsuoti dėl R.Žemaitaičio mandato panaikinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius