Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2012 06 21

Seimo komisijos dėl Neringos Venckienės neliečiamybės posėdis nesusirinkus kvorumui neįvyko

Planuotas Seimo laikinosios komisijos dėl teisėjos Neringos Venckienės neliečiamybės posėdis ketvirtadienį neįvyko, nesusirinkus kvorumui.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į 18 val. sušauktą posėdį atėjus 5 komisijos nariams iš 12, kitas posėdis šaukiamas penktadienį 15 val., BNS patvirtino komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius.

Komisija turi iki birželio 27 dienos Seimui pateikti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo teisėją N.Venckienę.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

N.Venckienės pavardė figūruoja mažiausiai trijuose Kauno ir Vilniaus prokuratūrų atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius