Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 16

Seimo komitetas apsvarstė mažiau nei pusę naujo Darbo kodekso

Premjerui Algirdui Butkevičiui raginant spartinti naujo Darbo kodekso ir socialinio modelio priėmimą, Seimo komitetas svarstymus gali baigti sausį, prognozuoja Vyriausybės vadovo bendrapartietis socialdemokratas Algirdas Sysas.
Požiūris į darbuotoją
Požiūris į darbuotoją / 123rf.com nuotr.

Seimo vicepirmininkas Žinių radijui trečiadienį sakė, kad Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas dabar yra apsvarstęs mažiau nei pusę naujo Darbo kodekso projekto straipsnių.

„Dabar mes koncentruojamės į Darbo kodekso svarstymą. Jau „praėjome“ beveik 100 straipsnių, liko dar apie 160. Svarstome dukart į savaitę po 2-3 val., penkias valandas į savaitę.

Darbo be galo daug, interesų grupių daug. Aš tikiuosi, kad Darbo kodeksas taps lankstesnis, bet nepasitarnaus dar vienai emigracijos bangai iš Lietuvos. Sieksime, kad būtų subalansuota, kad darbo jėga būtų ne tik lanksti, bet ir apsaugota, – sakė A.Sysas.

Jo teigimu, per sausio mėnesį Seimo komitetas turėtų užbaigti svarstyti Darbo kodekso projektą.

Profesinių sąjungų atstovai gruodį dar kartą pareikalavo, kad Darbo kodekso  projektą Seimas grąžintų Vyriausybei tobulinti. Jie ne kartą kritikavo Vyriausybės sprendimą pateikti parlamentarams su socialiniais partneriais nesuderintus projektus ir neabejojo, kad tai sukels tik daugiau painiavos bei gaišins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius