Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 17

Seimo komitetas aptars, kaip buvo užtikrinta viešoji tvarka per profsąjungų mitingą Vilniuje

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pirmadienį rengia posėdį, kuriame svarstys tarnybų veiksmus ir kaip buvo užtikrinta viešoji tvarka per profsąjungų surengtą mitingą Vilniuje.
Policininkai
Policininkai

Pasak NSGK biuro, į posėdį kviečiami vidaus reikalų ministras, policijos generalinis komisaras, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento vadovai.

Penktadienį į visuotinį profsąjungų organizuotą protestą Vilniuje prie Seimo susirinko apie 7 tūkst. protestuotojų. Dalis jų ėmė veržtis į Seimą, apmėtė Seimo rūmus sniego gniūžtėmis, kiaušiniais, daužė langus.

Policijos pareigūnai, vaikydami mitinguotojus, panaudojo ašarines dujas.

Protesto akcija penktadienį Vilniuje prie Seimo baigėsi riaušėmis – sužalota apie 30 žmonių, pusantro šimto sulaikyta.

Tyrimą dėl riaušių atlieka Vilniaus apygardos prokuratūra. Sudaryta speciali tyrimo grupė iš prokuratūros, policijos ir VSD pareigūnų. „Neabejojama, kad buvo padaryta nusikalstama veika, dabar aiškinamasi, kas organizavo, kas dalyvavo, kas už tai turi prisiimti atsakomybę“ – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevicius.

Penktadienį mitingai organizuoti ir kituose šalies miestuose – Šiauliuose, Naujojoje Akmenėje, Marijampolėje, Radviliškyje, Kelmėje, Tauragėje, Visagine, Panevėžyje, Alytuje ir Kaune. Jie praėjo be didesnių incidentų. Taikiai pasibaigė ir šeštadienį Klaipėdoje rengtas mitingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius