Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 27

Seimo komitetas Vilniaus valdžią ragina atsisakyti planų dėl Antakalnio ligoninės, arba skųsis prokurorams

Seimo Sveikatos reikalų (SRK) komitetas ragina Vilniaus miesto savivaldybę atsisakyti planų sveikatos turizmui išnuomoti Antakalnio ligoninę, priešingu atveju grasina kreiptis į prokurorus dėl viešojo intereso gynimo.
Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė
Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komitetas primena, jog klausimą dėl šios ligoninės svarstė prieš porą savaičių ir tuomet savivaldybei pasiūlė stabdyti konkurso sąlygas ligoninės nuomai įpareigotos parengti darbo grupės veiklą, taip pat – įgyvendinti 2009 metų Vyriausybės nutarimą, kuriuo numatyta Vilniaus miesto universitetinę ligoninę ir Vilniaus universiteto Antakalnio ligoninę sujungti ir vietoj jų įsteigti Vilniaus savivaldybės ligoninę.

Atsižvelgdamas į tai, kad komiteto pozicija liko neišgirsta ir jau parengtas sprendimo projektas dėl minėto konkurso bei jo svarstymas įtrauktas į kitos savaitės savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę, komitetas pakartotinai prašo atsižvelgti į jo sprendimą ir vykdyti Vyriausybės nutarimą.

Priešingu atveju, perspėja komitetas, dėl viešojo intereso gynimo bus kreiptasi į Generalinę prokuratūrą, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Antakalnio ligoninės likimu Seime susidomėta, kai ligoninės vadovas Adolfas Berūkštis kreipėsi į komitetą, iš spaudos sužinojęs apie sostinės vadovų planus šią gydymo įstaigą su 9 ha sklypu Antakalnio rajone išnuomoti sveikatos turizmo paslaugoms teikti.

Klausimą pristatydamas komitete A.Berūkštis tuomet tvirtino, jog mokamų brangių sveikatos paslaugų Vilniaus mieste tikrai netrūksta, o Vilniaus universiteto Antakalnio ligoninės atidavimas privačioms struktūroms sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo nepagerins.

Sostinės vicemeras Jonas Pinskus pranešė, kad sostinės mero Artūro Zuoko potvarkiu sudaryta darbo grupė nutarė, kad Antakalnio ligoninę – ir jos turtą, ir veiklą – būtų galima išnuomoti turizmo paslaugoms teikti. Jo teigimu, pagal savivaldybės viziją, lovų Antakalnio ligoninėje turėtų padaugėti maždaug tris kartus, būtų teikiama daugiau ir geresnių paslaugų, o gydytojams netekti darbo esą tikrai negresia.

Tačiau Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas atkreipė dėmesį, kad šie sostinės valdžios užmojai nedera su 2009 metų gruodį priimtu Vyriausybės nutarimu. Jame numatyta, kad Vilniaus miesto universitetinė ligoninė ir Vilniaus universiteto Antakalnio ligoninės turi būti sujungtos ir vietoj jų įsteigta Vilniaus savivaldybės ligoninė.

Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė veikia nuo 1966 metų. Čia veikia Kardiologijos, Vidaus ligų diagnostikos, Neurologijos, Nefrourologijos, Dienos chirurgijos, Vaikų alergologijos (vienintelis skyrius šalyje), Medicininės reabilitacijos skyriai, poliklinika. Ligoninės teritorijoje iš 490 metrų gylio gręžinio trykšta mineralinis vanduo, kuris naudojamas gydomosioms vonioms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius