-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 13

Seimo komiteto nariai bando gauti tyrimo išvadas dėl ambasadorių pokalbių

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) nariai vis dar nepraranda vilčių sužinoti Užsienio reikalų ministerijoje atlikto tyrimo išvadas, kurios nulėmė Lietuvos ambasadorių Azerbaidžane ir Vengrijoje likimą.
Renatas Juška ir Arūnas Žurauskas
Renatas Juška ir Arūnas Žurauskas / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Renatas Juška

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nepateikė šios informacijos komitete svarstant ambasadorių atleidimo klausimą, tačiau tokios medžiagos sulaukti keturi opozicijai priklausantys parlamentarai tikisi tarpininkaujant Seimo pirmininkui Vydui Gevilui, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pasak dienraščio, opozicijai priklausantys URK nariai konservatoriai Audronius Ažubalis, Emanuelis Zingeris, Kęstutis Masiulis ir Liberalų sąjūdžio atstovas Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius kreipėsi į parlamento vadovą ne tik piktindamiesi dėl negautos medžiagos, bet ir prašydami su ministru L.Linkevičiumi išsiaiškinti parlamento ir Vyriausybės tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas.

„Buvo priimtas sprendimas, kad Seimo pirmininkas pabendraus su užsienio reikalų ministru ir pasakys šitą nuomonę. Pasižiūrėsime, koks bus signalas, nekantriai jo laukiame“, – „Lietuvos žinios“ cituoja P.Auštrevičių.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė jau atšaukė ambasadorius iš Azerbaidžano ir Vengrijos Artūrą Žurauską ir Renatą Jušką, kurie sulaukė kritikos po jų pokalbių paviešinimo internete. Diplomatai atšaukiami nuo rugsėjo 30 dienos. Seimo URK ambasadorių atleidimui buvo nepritaręs.

R.Juška ir A.Žurauskas į skandalą pateko, kai svetainėje „YouTube“ buvo paskelbti slapta įrašyti jų pokalbiai telefonu. Juose diplomatai dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius