-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 16

Seimo komiteto vadovas: Lietuva yra suteikusi Ukrainai karinės paramos už 29 mln. eurų

Lietuva yra suteikusi Ukrainai karinės paramos už 29 mln. eurų, patvirtino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.
„STINGER“ pratybose
„STINGER“ pratybose / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Iš viso Lietuva yra suteikusi karinės paramos už 29 mln. eurų, kas iš esmės yra 40 „fūrų“, liaudiškai tariant, ir pagal karinę paramą absoliučiais skaičiais mes patenkame į top dešimt šalių, o gal net artėjam ir prie penkių“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė L.Kasčiūnas.

Jis teigė negalintis detalizuoti, kokia parama buvo suteikta Ukrainai, nes klausimas aptartas uždarame posėdyje, bet dalis informacijos anksčiau buvo paskelbta viešai.

Stingeriai, aišku, yra karūna viso to, bet yra ir kiti dalykai, amunicija, kiti gyvybiškai svarbūs dalykai“, – kalbėjo L.Kasčiūnas.

Anksčiau skelbta, kad Lietuva yra perdavusi Ukrainai oro gynybos sistemų „Stinger“, šarvinių liemenių, termovizualinių stebėjimo įrenginių. Taip pat perduota automatinių šautuvų „Kalashnikov“ ir šovinių.

Seimo komiteto vadovas taip pat svarstė, kad Lietuvos gynybos biudžete parama Ukrainai galėtų atsirasti atskira lėšų eilutė.

„Mano išvis tokia idėja asmeninė, kad galbūt net reikėtų, kad mūsų gynybos biudžete atsirastų atskira eilutė gynybos Ukrainai, ne dabar, bet ilgainiui, jei karas užsitęs, (...) būtų geras pavyzdys užsiprogramuot tokią eilutę“, – teigė Seimo NSGK vadovas.

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius