-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

Seimo komiteto vadovas siūlys suvienodinti ligoninių vadovų atlyginimus

Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) vadovas konservatorius Antanas Matulas siūlys įstatymu arba Vyriausybės nutarimu nustatyti atlyginimus sveikatos priežiūros įstaigų vadovams, atsižvelgiant į įstaigos pajamas, lovų skaičių, darbuotojų skaičių ir kitus rodiklius.
Ligoninė
Ligoninė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Seimo SRK, reaguodamas į žiniasklaidos pranešimus dėl kai kurių ligoninių vadovų nepagrįstai didelių atlyginimų, kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM), apskričių viršininkus ir savivaldybių merus, prašydamas pateikti komitetui informaciją apie sveikatos priežiūros įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų darbo užmokestį. Šią informaciją buvo prašoma atsiųsti iki 2009 m. gruodžio 14 d.

Kaip praneša SRK, pateikta informacija šiuo metu yra sisteminama ir sudaroma bendra ligoninių vadovų atlyginimų suvestinė, tačiau iš gautų atsakymų jau galima matyti, jog įvairūs steigėjai yra nustatę labai įvairius atlyginimų dydžius: aiškiai išsiskiria apskričių ligoninių vadovų atlyginimų dydžiai, kurie yra daug didesni nei atlyginimų dydžiai sveikatos priežiūros įstaigose pavaldžiose savivaldybėms ar SAM.

Pastaruoju metu gerokai sumažinus apskričiai pavaldžių įstaigų vadovų atlyginimus, kai kurių įstaigų vadovų atlyginimų dydžiai, SRK pirmininko A.Matulo manymu, „dar prieštarauja pagrindiniams logikos principams“.

Tačiau konkrečių skaičių komitetas nenurodo, argumentuodamas, kad suvestinė dar nebaigta rengti. Su gautais skaičiais sakė nesantys susipažinę ir dauguma BNS kalbintų komiteto narių.

SRK narys liberalas Gediminas Navaitis teigė susipažinęs tik su dalimi gautos informacijos, tačiau iš tiek, kiek matė, galintis teigti, jog atlyginimų skirtumai sistemoje – akivaizdūs.

„Gauti atsakymai dar nėra suvesti ir palyginti, todėl apibendrinti informaciją būtų per anksti, tačiau kiek esu susipažinęs su gautais atsakymais, akivaizdžiai matyti, kad atlyginimai sistemoje svyruoja labai neproporcingai. Yra įstaigų, kur vadovo atlyginimai siekia beveik 20 tūkst. litų, ir yra mažų ambulatorijų, kurios vadovai gauna 1,5 tūkst. litų, atlyginimai labai nevienodi“, – BNS sakė G.Navaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius