Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Seimo komitetui nerimą kelia nevienodai didinamos kultūrininkų algos

Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komitetui (ŠMKK) nerimą kelia iš savivaldybių gaunama informacija, kad nesilaikoma nutarimo visiems kultūros darbuotojams vienodai didinti atlyginimus.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Mūsų pirminis ir nuolatinis kalbėjimas buvo, kad visi gauna vienodai, kad tai nėra didinimas už darbo kokybę. Jeigu nori diferencijuoti, turi būti kokie nors nustatyti kriterijai, atliktas vertinimas, todėl buvo nutarta visiems atlyginimus didinti vienodai. Dabar pagrindinis nusiskundimas ir yra, kad savivaldybėse tie pinigai skirstomi nevienodai. Kažkas gauna daugiau, kažkas gauna mažiau“, – trečiadienį BNS sakė ŠMKK pirmininkė Audronė Pitrėnienė.

Pagal Vyriausybės nutarimą, nuo liepos 1-osios kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai turėjo būti pakelti po 244 litus. Tam Kultūros ministerija gavo 25 mln. litų. Kadangi didžioji dalis kultūros įstaigų priklauso savivaldybėms, šios turi sudaryti sutartį su ministerija ir pagal poreikį gauna atitinkamas lėšas darbo užmokesčiui didinti.

Seimo komiteto posėdyje trečiadienį dalyvavusi Kultūros ministerijos patarėja Dalia Vencevičienė teigė, kad ministerija neturi svertų keisti savivaldybių sprendimų.

Pasak jos, ministerija patvirtino taisykles, kaip savivaldybės turėtų naudoti skirtus pinigus.

„Tikimės, kad jos laikysis tų taisyklių. Laukiame ataskaitų dėl lėšų panaudojimo“, – tvirtino patarėja.

A.Pitrėnienė nenorėjo įvardyti savivaldybių, iš kurių sulaukta skundų, tačiau sakė, kad tokių gali būti iki dešimt.

A.Pitrėnienė nenorėjo įvardyti savivaldybių, iš kurių sulaukta skundų, tačiau sakė, kad tokių gali būti iki dešimt.

ŠMKK nutarė kreiptis į Vyriausybę dėl susidariusios situacijos, be to, ketinama ją paraginti parengti naują kultūros darbuotojų darbo užmokesčio kėlimo programą.

„Jeigu būtų patvirtinta programa, būtų tam tikras garantas ir saugumas, kad viskas vyks etapais, kad pasikeitus Vyriausybei šis procesas bus tęsiamas“, – BNS teigė komiteto pirmininkė.

Be to, kultūros ministrą nutarta paraginti peržiūrėti pareigybių, kurioms didinamas darbo užmokestis, sąrašą. Mat paaiškėjo, kad kai kurie techniniai darbuotojai į jį nepakliuvo ir negali tikėtis algų pakėlimo.

Pagal pirminius duomenis, Finansų ministerija patvirtino, kad kultūros darbuotojų atlyginimų padidinimas bus išlaikytas ir kitąmet. Kol kas gautas patvirtinimas dėl Kultūros ministerijai pavaldžių įstaigų darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius