Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

Seimo kontrolierius aiškinasi, kodėl iš sanatorijos išprašyta sunkiai serganti mergina

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius pradėjo tyrimą reaguodamas į tai, kad iš Druskininkuose esančios „Draugystės“ sanatorijos buvo išprašyta sunkios ligos kamuojama pacientė, nes jos liga neva per brangiai kainuoja sanatorijai.
Vaistai
Vaistai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kaip praneša Seimo kontrolieriaus įstaiga, pradėtas tyrimas dėl galimo Sveikatos apsaugos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų pareigūnų biurokratizmo, pažeidžiant piliečių teises į sveiką ir saugią aplinką, atsisakant suteikti reikiamą gydymą.

„Draugystės“ sanatorijos pavaduotojos ekonominis požiūris į pacientą tiesiog pribloškia. Genetine liga serganti ir brangius vaistus vartojanti mergina, apgaulės būdu išviliojus procedūrų kortelę, išprašoma iš sanatorijos net nepasivarginus paskambinti į Valstybinę ligonių kasą ir net nepabandžius pasidomėti galimybe sanatorijai gauti papildomą šiai pacientei skirtų vaistų kompensavimą“, – sako tyrimą savo iniciatyva pradėjęs R.Valentukevičius.

Antradienį kreipdamasis į sveikatos apsaugos ministrą ir „Draugystės“ sanatorijos direktorę, Seimo kontrolierius paprašė esant reikalui spręsti kaltų pareigūnų drausminės atsakomybės klausimą.

„Būtina padaryti viską, kad tokių atvejų, kai pacientai dėl jiems skirtų brangių vaistų išmetami į gatvę, daugiau nepasitaikytų. Juo labiau kad sanatorijos „Eglė“ administracija rado būdą padėti šiai reta genetine liga sergančiai pacientei“, – teigia R.Valentukevičius.

Seimo kontrolierius antradienį kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą ir „Draugystės“ sanatorijos direktorę, prašydamas pateikti visą turimą informaciją, dokumentus bei paaiškinti, kokiais teisės aktais remdamasi sanatorijos direktoriaus pavaduotoja medicinos reikalams Danutė Jankauskienė neperspėjusi nutraukė cistine fibroze sergančios pacientės gydymą, apgaulės būdu atsiėmė prieš dvi dienas išduotą paciento procedūrų knygelę ir liepė palikti sanatoriją.

R.Valentukevičius minėtų institucijų vadovų prašo nurodyti, kaip numatoma ateityje spręsti tokio pobūdžio problemas, kai dėl neva lėšų stokos neužtikrinama medicinos pagalba pacientams. Tyrimą Seimo kontrolierius baigs per tris mėnesius.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pirmadienį pranešė, kad iš sanatorijos išrašyta reta sunkia liga serganti 20-metė, paaiškėjus, kad jai skirti vaistai kainuoja daugiau, nei padengia kelialapis į sanatoriją. Pacientei buvo skirta vaistų, kurių vertė – 3 tūkstančiai litų, o jos kelialapio kaina – 2,5 tūkstančio litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius