Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl Bendrosios pagalbos centro pareigūnų veiksmų

Seimo kontrolierius, įstaigos vadovas Romas Valentukevičius savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl Bendrojo pagalbos centro pareigūnų galimo piktnaudžiavimo, biurokratizmo ar kitaip pažeidžiamų žmogaus teisių ir laisvių viešojo administravimo srityje.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Po pastarųjų dienų įvykių, kai Vilniuje buvo nužudytas verslininkas Ernestas Mejeris, o Bendrosios pagalbos centro darbuotojai, tikėtina, nesuskubo tinkamai reaguoti į žmogaus pagalbos šauksmą, gauname daug nepatenkintų gyventojų skundų, elektroninių laiškų ir skambučių. Gyventojai skundžiasi Bendrojo pagalbos centro veikla, o žmogaus nužudymas tik paskatino piliečius garsiai išsakyti savo nepasitenkinimą ir sukauptus skaudulius, kai kreipiantis pagalbos šio centro pareigūnai netinkamai reagavo. Todėl savo iniciatyva ėmiausi tirti šį kiekvienam žmogui labai opų klausimą“, – teigia tyrimą savo iniciatyva pradėjęs Seimo kontrolierius R.Valentukevičius.

Seimo kontrolierius kreipėsi į Bendrojo pagalbos centro viršininką Artūrą Kedavičių, prašydamas paaiškinti ir pateikti visą su verslininko E.Mejerio kreipimusi į jo vadovaujamą centrą susijusią informaciją ir aplinkybes. Seimo kontrolierius aiškinsis, ar pranešimą priėmęs Bendrojo pagalbos centro pareigūnas girdėjo vykstančių grumtynių garsus, jei taip, kaip konkrečiai reaguota. Seimo kontrolierius taip pat tikslinsis, ar apie užpuolimą buvo pranešta Greitosios medicininės pagalbos tarnybai, ar buvo atlikti kiti būtini veiksmai.

„Jeigu paaiškės, kad Bendrojo pagalbos centro pareigūnai tikrai reagavo ne taip, kaip privalėjo, turime padaryti viską, kad panašios situacijos nepasikartotų. Žmogaus gyvybė – per didelė kaina“, – teigia Seimo kontrolierius.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ketvirtadienį pareiškė neįžvelgiąs aplaidumo BPC pareigūnų veiksmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius