-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 01

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys L.Karalius aiškinsis dėl picos reklamos

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) aiškinsis, ar Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Linas Karalius nepažeidė Valstybės politikų etikos kodekso, reklamuodamas picą.
Linas Karalius ir Gintarė Gurevičiūtė
Linas Karalius ir Gintarė Gurevičiūtė / „Scanpix“ nuotr.

Picerijos „Olialia pizza“ reklaminiame leidinyje aprašyta, kaip parlamentaras valgė picą, ją gyrė, o L.Karaliaus nuotrauka su pica papuoš picerijos valgiaraštį, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

„Ten rašoma, jeigu skaitėte apie mano draugę, kuri yra tiesiogiai susijusi su tuo projektu. Aš su ja kadangi kartu būnu, kartu pietaujam, kartu esam vegetarai, jie ir parašė, kad mes valgėme vegetariškas picas. Nematau čia nieko blogo“, – teigė L.Karalius.

Jis tvirtino, kad jį ir draugę dažnai fotografuoja žurnalistai. „Matote, jūs mano veidą per pastaruosius du mėnesius taip išreklamavote, kad dabar visi žurnalistai fotografuoja mus ir valgančius, ir einančius gatve, tai jeigu reikalaučiau, kad visur tas nuotraukas ištrintų, tai nieko daugiau neveikčiau, bet tik rašyčiau reikalavimus“, – sakė L.Karalius.

Tuo metu picerijos, kurią galėjo reklamuoti Seimo narys, atstovai neslepia L.Karaliaus nuotrauką naudojantys kaip reklamą ir tai darantys su Seimo Krikščionių partijos frakcijos nario žinia.

„Tai yra su jo žinia. Pas mus yra renkamos žvaigždės, kviečiami įžymūs žmonės pas mus valgyti picos, juos nufotografuoja valgančius picą ir dedame tokius „insertus“ (įdėklus – BNS) į meniu, kad tarkime tokios ir tokios žvaigždės mėgstama pica yra ta ir ta. Grynai toks kaip reklaminis ar marketinginis...“, – sakė „Olialia pizza“ direktoriaus pavaduotoja Inga Gadišauskienė.

Reklamuoti kurį nors produktą politikams draudžiama.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija tirs šį atvejį. „Mane vakar informavo, kad yra nuotraukos, kur tikrai yra reklamuojama šita pica. Etikos komisijai teks atlikti tyrimą“, – sakė komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Šiuo metu speciali Seimo komisija nagrinėja, ar yra pagrindo pradėti apkaltą L.Karaliui ir jo kolegai Aleksandrui Sacharukui.

L.Karalius praleido visus sausio viduryje vykusios pratęstos rudens sesijos plenarinius ir komitetų posėdžius. Jis tuo metu buvo išvykęs į Aziją atostogauti. Tuo metu A.Sacharukas pasinaudojo kolegos balsavimo kortele.

Opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija turi 12 narių. Ją sudaro daugiausia nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilę parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius