Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 26 /11:32

Seimo narė Agnė Bilotaitė sieks tapti Klaipėdos mere, V.Grubliauskas svarsto variantus

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė priėmė sprendimą dalyvauti 2019 metų savivaldybių tarybų rinkimuose ir siekti Klaipėdos miesto mero posto. Tuo metu dabartinis uostamiesčio vadovas liberalas Vytautas Grubliauskas, partijos kandidato rinkimuose nusileidęs Seimo nariui Simonui Gentvilui, dar neatsako, kokį kelią rinksis – liks su liberalais ar kurs visuomeninį komitetą.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Meras neturi būti paradinė figūra. Tai lyderis, kuris savo kasdiene veikla ir pavyzdžiu turi telkti visą miesto bendruomenę ambicingiems darbams. Deja, kaskart sugrįžus į gimtąjį miestą Klaipėdą, skauda širdį. Šiandien Klaipėdos valdžia visai neišnaudoja miesto pajėgumų ir tarsi stovi vietoje, apsnūdusi plūduriuoja be aiškios krypties.

Tikiu, kad galiu padėti miestui atsigauti ir sutelkti klaipėdiečius bendram tikslui – kurti sėkmingą Klaipėdą, kurioje gera gyventi visiems. Todėl priėmiau sprendimą dalyvauti mero rinkimuose“, – pranešime žiniasklaidai cituojama A.Bilotaitė.

Politikė teigia mananti, kad svarbiausia pateisinti miestiečių lūkesčius, „kurie iš mero laukia racionalaus požiūrio ir aktyvaus veikimo naudojantis visais jam įstatymų suteiktais instrumentais“.

„Trečią kadenciją dirbdama Seime niekada neatitrūkau nuo Klaipėdos gyvenimo. Tai miestas, kuriame gimė mano svajonės ir gyvenimo tikslai – jų pasiekiau kartu su Klaipėdos žmonėmis, savo bendražygiais, draugais, miestiečiais. Dabar kartu su jais noriu įrodyti, kad Klaipėda gali daug geriau negu iki šiol, nes miestas turi didžiulį ekonominį, kultūrinį potencialą, kurį būtina atskleisti“, – teigia A.Bilotaitė.

A.Bilotaitė tiesioginiuose Klaipėdos miesto mero rinkimuose kaip TS-LKD kandidatė dalyvavo ir 2015 metais. Tąkart ji įveikė kitus konkurentus ir pateko į antrąjį rinkimų turą kartu su Liberalų sąjūdžio atstovu Vytautu Grubliausku.

V.Grubliauską atstūmė partija

Liberalų sąjūdis mero rinkimuose kelia Seimo narį Simoną Gentvilą, o ne dabartinį Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską. Pastarasis keliais balsais pralošė S.Gentvilui partijos Klaipėdos skyriaus rinkimuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas

„Gerbiu liberalų sprendimą, koks jis yra, toks yra, nors gal man jis šiek tiek atrodo keistokas, bet nekvestionuoju jo, o dėl mano ateities variantų yra daug, aš tikrai neskubu jokių daryti karštligiškų judesių“, – BNS trečiadienį sakė V.Grubliauskas.

Jis sako sulaukęs raginimų kandidatuoti savarankiškai, bet neatsako, ar ketina tam burti rinkimų komitetą, ar savo ateitį sieja su partija.

„Aš kol kas neįvardinau jokios alternatyvos šiai dienai, ką darysiu kitaip nei nedarant nieko, būnant partijos sąrašuose. Tą darau sąmoningai, labai rimtai vertindamas situaciją ir suvokdamas rizikas neskubu su sprendimais“, – sakė V.Grubliauskas.

Buvęs parlamentaras V.Grubliauskas Klaipėdai vadovauja antrą kadenciją nuo 2011-ųjų.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2019 metų kovo 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius