Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

Seimo narė Aurelija Stancikienė prašo panaikinti VĮ „Vilniaus pilių direkciją“ kaip oficialią Valdovų rūmų statybų užsakovę

Seimo Antikorupcijos komisijos narė Aurelija Stancikienė kreipėsi į Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių ir kultūros ministrą Arūną Gelūną, prašydama panaikinti VĮ „Vilniaus pilių direkciją“ kaip Vyriausybės paskirtą oficialią Valdovų rūmų statybų užsakovę.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

A.Stancikienės išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Valdovų rūmai virsta „korupcijos simboliu“, o dėl to labiausiai atsakinga yra Pilių direkcija, kuri per visą Valdovų rūmų statybą negynė valstybės intereso, bet elgėsi taip, lyg būtų rangovo – AB „Panevėžio statybos trestas“ – lobistė: nuolat reikalavo papildomų šimtų milijonų iš valstybės, viešai apgaulingai tikindama, kad nauja pinigų injekcija leis iki tam tikro, jokiais detaliais skaičiavimais nepagrįsto, termino pabaigti Valdovų rūmų statybą.

A.Stancikienė, atsižvelgdama į „Vilniaus pilių direkcijos“ veiklą bei į tai, kad Valdovų rūmų administravimui 2009 m. Vyriausybės nutarimu buvo sukurta nauja biudžetinė įstaiga „Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmai“, taigi „Vilniaus pilių direkcija“, kaip laikina įstaiga, nėra suinteresuota greitai ir kokybiškai pabaigti šios statybos, taip pat taupant valstybės administravimo lėšas, prašo pakeisti 1994 m. Vyriausybės padarytą klaidą ir panaikinti VĮ „Vilniaus pilių direkciją“, o jos funkcijas perduoti tiesiogiai Kultūros ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius